Ultima actualizare: ieri, 23:09
Locale

Orașul înfrățit Rzeszow, model de dezvoltare pentru Satu Mare. Ce spun polonezii

intalnire Satu Mare PoloniaO delegație a orașului polonez Rzeszow, înfrățit cu Satu Mare, s-a aflat azi în municipiu, ocazie cu care oaspeții polonezi s-au întâlnit cu funcționari din mai multe departamente ale Primăriei. Evenimentul a avut loc la Centrul de Afaceri și a avut ca scop găsirea celor mai viabile soluții pentru a dezvolta parteneriate între cele două orașe.

Delegația poloneză este condusă de viceprimarul orașului Rzeszow, Andrzej Gutkowski care a arătat, în deschiderea conferinței, că ”vizita noastră aici are în vedere proiectele de viitor pe care le putem face în comun. Sper că întâlnirea de azi vă va permite să cunoașteți foarte bine orașul Rzeszow și sperăm că vom avea ocazia să vă prezentăm cele mai puternice puncte ale noastre. Îmi doresc ca întâlnirea de azi să fie una fructuoasă și să se materializeze în proiecte comune în viitor. Sunt sigur că așa se va întâmpla”.

Primarul Dorel Coica a afirmat că își dorește ca Satu Mare să ia modelul de dezvoltare a orașului înfrățit din Polonia.

”Au fost mai multe schimburi dintre delegația din Satu Mare și orașul înfrățit din Polonia, și noi am luat ca model de dezvoltare orașul Rzeszow. Sunt convins că discuțiile de azi o să fie foarte fructuoase și, în urma acestor întâlniri sunt convins că Satu Mare va câștiga enorm de mult. Mulțumesc oaspeților pentru modul în care au primit delegația Primăriei Satu Mare, a căror membri s-au simțit atât de bine încât la un moment dat am crezut că nu mai vor să vină înapoi. Am stabilit cu domnul viceprimar să facem un schimb, să vină Andrzej Gutkowski la Satu Mare, iar Radu Roca să se ducă la Rzeszow. Ne dorim ca și noi să ajungem la fel de bine dezvoltați și bine modernizați ca și orașul dumneavoastră”, a mai spus primarul Coica.

intalnire Satu Mare Polonia1

În conferința de presă ce a urmat deschiderii oficiale a întâlnirii, primarul Dorel Coica a mai spus că sătmărenii doresc să împărtășească din experiența polonezilor în ceea ce privește accesarea de fonduri europene.

”Scopul acestei întâlniri este de a schimba idei, de a participa la proiecte comune, și sunt convins că la sfârșitul acestor întâlniri, reprezentanții Primăriei Satu Mare vor avea idei de dezvoltare mult mai moderne. Organigrama Primăriei Rzeszow am luat-o ca model de servicii noi, sunt departamente foarte complexe, unele nu există la noi, dar le putem să le introducem în organigrama primăriei noastre”, a mai afirmat Dorel Coica.

intalnire Satu Mare Polonia2

La rândul său, viceprimarul orașului Rzeszow, Andrzej Gutkowski, a spus că există o zicală în Polonia că este bine să înveți pe greșelile altora, astfel că acum vom împărtăși sătmărenilor cunoștințele noastre cum să evite greșelile. ”În orașul Satu Mare văd mult potențial de dezvoltare și sper să revin la Satu Mare să văd cât de mult s-a dezvoltat orașului”, a mai spus Andrzej Gutkowski.

În cadrul întâlnirii au participat reprezentanți din departamentele de atragere fonduri europene, drumuri, cultură și sport, asistență socială, apă și canalizare, utilități publice, educație, dezvoltare și cooperare internațională din cele două primării. 

2 comentarii

  1. sobieski si romanii Răspunde

    am inteles bine ca pina la alegeri o sa avem viceprimar polonez daca primarul vrea sa faca schimb :)))))) distrativa baieti, tic tac timpul vostru expira si vine adi cozma cel mai tare din satu mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Marcela Papici spune că bolnavii nu sunt trimiși după pansamente. Posibilă sabotare a conducerii

Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, a răspuns astăzi, unor probleme semnalate de pacienţi reprezentanţilor mass media, potrivit cărora...

Închide