Ultima actualizare: azi, 22:16
Locale

Operație de cataractă cu ultrasunete la Spitalul Județean. Cine pot beneficia

operatie cataractă satu mareLa Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se fac, începând de azi, operații de cataractă non-invazive cu ultrasunete. De aceste operații pot beneficia toți pacienții internați la Secția de Olftalmologie. 

Managerul instituției spitalicești, Marcela Papici, a afirmat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că Spitalul Satu Mare a primit, din partea unei firme specializate, un aparat ”in demo”, în valoare de 50.000 de euro, cu ajutorul căruia se fac aceste operații.

”Până acum astfel de operații se făceau în mod tradiționa cu bisturiu și cusătură. Prin noua metodă, intervenția este non-invazivă, este cu ultrasunete și nu mai necesită bisturiu și cusătură. În două-trei zile pacientul poate fi externat”, a precizat Marcela Papici.

Azi, în cadrul spitalului, sunt făcute primele cinci operații cu acest nou aparat, efectuate de către medicul oftalmolog Sever Șter. Potrivit Marcelei Papici, operația este gratuită și pot beneficia de ea toți pacienții internați la Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean.

Aparatul performant va rămâne la Satu Mare până în iunie, însă managerul Spitalului Județean a afirmat că se are în vederea achiziționarea acestui aparat în rate sau în leasing pentru că nu poate fi vorba despre cumpărarea acestuia cu bani cash. 

5 comentarii

 1. Padure Răspunde

  Articol neprofesionist!!Sever Ster nu e medic ci inginer silvic ,seful la Romsilva Satu Mare.Cred ca ati vrut sa va referiti la sotia lui

 2. ciolan Răspunde

  e fiusu mai padure profi

 3. alt pacient Răspunde

  iar doamna papici??? pe asta de flaminda ce e dupa imagine n-o astimpara nici electrusocurile. adi stef ar trebui s-o declare acum femeia anului ca in ianuarie 2017 nu mai apuca

 4. mircea cel tânăr Răspunde

  măi pacient.Dacă era ,,omul invizibil,,managerul spitalului spuneai că nimeni nu se vede și rămâneai pacient până îl vedeai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.