Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Petiție on-line pentru reducerea cotei de impozitare la Satu Mare. A fost inițiată de directorul unei bănci

petitie on-lineUn grup de inițiativă din municipiul Satu Mare, coordonat de Adelin Ghiarfaș, directorul unei instituții bancare din oraș, a elaborat o petiție on-line adresată Primăriei și Consiliului Local prin care se cere reducerea cotei de impozitare la Satu Mare. Petiția este bine documentată, iar inițiatorii acesteia spun că, printr-o hotărâre a Consiliului Local, cota de impozitare poate fi redusă.

Redăm, în continuare textul integral al acestei petiții:

”Catre Consilul Local Satu Mare

Primaria Municipiului Satu Mare

Avand in vedere prevederile noului Cod Fiscal si Hotararile Consiliului Local in ceea ce priveste stabilirea cotelor de impozitare ale anului fiscal 2016 ale bunurilor folosite in scop economic, proprietatea persoanelor fizice (persoane fizice autorizate) si a persoanelor juridice, tinem sa va informam ca ne-am creat un grup de initiativa si va solicitam prin prezenta convocarea in regim de urgenta a unei sedinte de Consiliu Local in care sa reanalizati si sa supuneti aprobarii alte cote de impozitare care sa fie sustenabile si realiste.

Intelegem necesitatea unor majorari, dar consideram ca este aberant ca sumele platite, avand in vedere hotararile dumneavoastra, sa creasca la o cota de 1,3% din valoarea impozabila a cladirii, adica o crestere cu 1.620,55% fata de anul fiscal anterior, la care se mai adauga inca o crestere neta de 16%. Ca si baza de pornire propunem ca acestea sa fie stabilite la minimul permis de lege, avand in vedere ca si acest minim are reprezenta o crestere semnificativa fata de anul trecut adica la 0,2%, care ar reprezenta o crestere de 249,32% fata de anul 2015. Nu ne spuneti ca nu este posibil, prin puterea exemplului va atasam hotararea unui consiliu local din Alba, unde la initiativa primarului acest lucru a fost posibil.

Consideram ca nivelul actual de impozitare nu are nici un fundament economic, si e menit sa descurajeze libera initiativa si profesiile libere care constituie punctul de plecare intr-o economie sanatoasa, durabila si care speram noi cu perspective de crestere, desi realitatile municipiului Satu Mare ne contrazic din plin de 25 ani, iar acest lucru chiar ar constitui o piatra de moara in dezvoltarea si asa precara a municipiului Satu Mare”, se arată în petiție care a fost distribuită pe aproape toate rețelele de socializare și care a fost despusă și la sediul Primăriei Satu Mare.

Liderul grupului de inițiativă, Adelin Ghiarfaș, ne-a declarat că actuala cotă de impozitare este aberantă și dacă este mențiuntă PFA-urile și micii intreprinzători vor fi nevoiți să-și mute sediul social și activitatea în localitățile învecinate municipiului Satu Mare. După părerea acestuia, Consiliul Local trebuie să ia o hotărâre până la finele lunii martie pentru a putea fi redusă cota de impozitare în Satu Mare.

Petiția poate fi semnată aici: http://www.petitieonline.com/scaderea_cotei_de_impozitare_in_satu_mare

14 comentarii

 1. x-ulescu Răspunde

  cand o sa fie dublata aceasta petitie cu una in care bancile sa NU mareasca avansul la credite imobiliare ,in cazul aplicarii legii ,,darii in plata “

 2. Corect Răspunde

  Acesta intitiativa nu are legaturile cu sistemul bancar din Romania.Din cate stiu domnul Ghiarfas nu este propritar al banci comerciale, doar un angajat.In plus in zilele acestea si municipiul Zalau a luat o hotarare de reducere de la 1,3 % la 0,3 %.In Zalau si Alba se poate, in Satu Mare nu. Rusine!Eu voi semna petitia, este o masura liberala pe care o sustin.

  • x-ulescu Răspunde

   de cand un director de banca nu are legatura cu sistemul bancar ???

   • florin Răspunde

    Petitia domnului Ghiarfaș nu a fost făcută în calitate de reprezentat al unei bănci, ci în calitate de sătmărean. Întâmplarea face că este și director de bancă, dar nu au nicio legătura una cu alta.

   • Greu de inteles pentru unii Răspunde

    Ati facut referire la pragul avansului creditelor bancare.aceasta nu este stabilita de un director de aucursala sau filiala, ci de conducerea bancilor la nivel central.in plus ati deviat rau de la subiect.in petitie e vorba de un impozit!as dori sa precizez ca nu sunt domnul Giarfas si sper ca prin interventia mea nu i-am pricinuit neplaceri.subscrieti online la petitie,daca considerati ca merita.eu unul consider ca da!

  • DAC Răspunde

   La Zalau si Alba, Curtea de conturi le va imputa diferenta consilierilor care au votat pentru, simplu, pentru ca in anul fiscal 2016 nu se poate intervenii, orice modificare poate fi efectuata in 2016, dar cu efecte pentru anul urmator, adica 2017…….Cine isi asuma riscurile ???

 3. x-ulescu Răspunde

  Eu propun ca liberalii sa nu plateasca nici un impozit,
  dar totusi sunt curios ce legatura are un director de banca cu impozitul ,,pe PFA ” are cumva spatiu inchiriat la banca ?

 4. Incompetenta si nestiinta bat-o vina! Răspunde

  Pe langa faptul ca domnul primar Coica nu a stat sa se gandeasca la repercursiunile unei astfel de hotarari, adica de cresterea a acestui impozit la 1,3 % din valoarea imobilului (cred, altfel nu e logic), acest prag a fost stabilit prin legea Codului Fiscal cu o marja inrte 0,2 % – 1,3 %. La Satu Mare, un oras “foarte dezvoltat economic” (din pacate pentru noi satmarenii) s-a hotarat PRAGUL MAXIM, adica 1,3 %.Va asteptati la altceva?Eu unul din partea conducerii PSD,sincer nu.Dar as fi avut pretentii de la UDMR si PNL sa voteze in consiliul local impotriva.E o masura socialista: adica, crestem impozitele pe cei care produc/muncesc/investesc si dam sau risipim banii la altii.Este nevoie de o noua decizie asupra acestui impozit, care poate fi provocata de consilierii locali PNL si/sau UDMR.

  • criterion Răspunde

   PNL si UDMR, prin consilierii lor, au determinat aceasta crestere de impozite !!! Voi nu cititi prezentarile din presa – asa cum sunt, mai ales alea partinitoare si tendentioase din DEZ-INFORMATIA ZILEI – despre sedintele Consiliului Local ?? Ca toti astia ar face si pe dracu ghem ca sa-l luxeze cat mai urat pe Coica !!

 5. Alexa Răspunde

  Eu nu inteleg de ce nu am aprecia initiativa D-lui Ghiarfas??!! Luand in condiderare faptul ca este in interesul cetateanului! Asteptam sa ne fie mai bine si nu facem nimic in acest sens, iar daca cineva are o initiativa …intemeiata si argumentata ne legam de niste aspecte fara relevanta. Bravo D-le Ghiarfas!

 6. Pop Ioan Răspunde

  Bravo D-le Ghiarfas! Initiativa excelenta!! Sa nu ne lasam sa fim JEFUITI,ca altii sa poata fura si mai mult.Pe ce ceriterii,fundamente , a fost stabilit cota maxima? SCUZE!!! Am uitat ca anul acesta vor fi alegeri…..

 7. x-ulescu Răspunde

  da ! sa fure numai bancile !! totusi ce interes are un director de banca in acest demers ??

 8. Necunoscut Răspunde

  Felicitari Dl.Adelin, era cazul sa ia cineva initiativa , dar la noi”romanii”se gaseste cineva sa comenteze referitor la functia pe care o aveti la banca, noi comentam si criticam in loc sa ne sustinem.La noi in Satu Mare platim impozite marite dar nu vedem nimic din acesti bani.
  Bravo!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.