Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Puieți de frasin distribuiți gratuit de APM. Unde s-a desfășurat acțiunea și de ce (FOTO)

puieti apm Satu MareAgenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, ajutați de voluntarii din mai multe școli din municipiu au distribuit azi dimineață, în Piața Mare, peste 500 de puieți de frasin. Odată cu puieții, au fost distribuiți și niște fluturași în limba română și limba maghiară care conțin niște informații despre frasin și mesajul APM cu ocazia Lunii Pădurii.

Potrivit directorului APM, Bekessy Elisabeta, acțiunea a fost organizată în cadrul manifestărilor dedicate ”Lunii Pădurii”.

”Am amenajat acest cort tocmai pentru a fi cât mai vizibil pentru cetățeni. Am pregătit pachețele care conțin 500 de puieți de frasin asigurați de către Ocolul Silvic ”Codrii Sătmarului”, și azi, cu ocazia Lunii Pădurii îi oferim cu titlu gratuit tuturor cetățenilor care doresc să îi planteze în curțile sau grădinile lor”, a precizat Bekessy Elisabeta.

Directorul APM a mai precizat că pot planta pomi, chiar pe domeniul public, și sătmărenii care stau la bloc.  

”Ieri ne-au sunat mai mulți cetățeni care ne-au întrebat dacă pot planta și cei din Satu Mare, care stau la bloc. Am luat legătura cu Primăria Satu Mare, cu doamna Cristea, astfel că în cazul în care cetățenii doresc să planteze pe domeniul public, o pot face. Trebuie să ne contacteze pe noi, o să le furnizăm numărul de telefon a doameni Cristea și dânsa va veni și le va arăta cetățenilor unde pot planta pomi, fiind vorba despre domeniul public”, a mai spus Bekessy.

Sătmărenii au apreciat acțiunea de azi a APM și a voluntarilor săi.

”Cred că este o acțiune binevenită, pentru că în mare parte au fost distruse spațiile verzi. Acești copaci îi voi planta la țară, unde avem o grădină”, a spus o femeie care tocmai a primit în dar câțiva puieți de frasin. 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.