Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Ofertă generoasă de primăvară. Comercianții de puieți au invadat Piața Mare (FOTO)

puieti Piata MareÎn plină primăvară, Piața Mare a fost invadată, la propriu, de arbuști, puieți de pomi fructiferi și semințe pentru răsaduri. Sătmărenii se arată interesați de oferta prezentată de comercianți, dar aceștia din urmă spun că vânzările sunt mici, deocamdată.

Puieții de pomi fructiferi, arbuștii, din care unii chiar exotici, dar și semințele de răsaduri de legume sau flori sunt aproape peste tot în Piața Mare. Oferta este cât se poate de generoasă, iar prețurile sunt accesibile, după părerea celor care vând, sau puțin prea mari, după părerea potențialilor clienți.

Astfel, prețul puieților de pomi fructiferi oscilează între 10 și 15 lei, în funcție de fruct și de mărime. La arbuști, prețurile oscilau și mai mult, între 4 și 10 lei firul, după preferințele clientului. Vița de vie din import, spre exemplu, se vindea la 10 lei bucata. În ceea ce privește semințele, acestea erau oferite la 1 – 1,5, chiar și 2 lei pliculețul.

Deși mulți sătmăreni se arătau interesați atât de puieți, arbuști cât și de semințe, comercianții s-au plâns că vânzările sunt mici, cel puțin deocamdată.

”Nu sunt vânzări mari. De aceea este așa de multă marfă în piață, că nu este cumpărată. Nu au oamenii bani. Dar și timpul încă rece de afară fac ca vânzările să fie mici. Cu siguranță, când se va încălzi vremea, vor crește și vânzările”, ne-a spus un comerciant.

Pe de altă parte, cumpărătorii spun că prețurile sunt puțin prea mari și că, dacă s-ar mai reduce puțin, ar cumpăra mai mult. 

Un comentariu

  1. aurica Răspunde

    Unimatani,
    faceti ceva pentru satul vostru !

    Când veniti in satul Unimat, in aprilie,inainte de Sfintele Pasti,aduceti fiecare – puieți de pomi fructifer,cel putin unu,sa-i plantam in sat,acolo unde vreti..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.