Ultima actualizare: azi, 14:47
Locale

Țepe pe telefonul mobil. Noile metode ale țeparilor

tepe telefon mobilNoi tipuri de înșelăciuni pe telefonul mobil fac ravagii, în ultima perioadă, în rândurile românilor. Din acest motiv, Ministerul de Interne a lansat o serie de atenționări tuturor deținătorilor de telefoane mobile.

Orice posesor de telefon mobil este sunat de cineva care se dă drept operator la Telekom, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date. Țeparul spune că e ceva în neregulă cu factura și-l determină pe abonat să tasteze un cod de cifre. Dacă abonatul tastează acel cod nu face altceva decât să-i încarce cartela respectivului cu 300 de euro.

Dacă un corespondent lasă un mesaj să apelați numărul 06 07 74 52 41, nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.

După un timp, escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider” Orange, Telekom (sau orice rețea în care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-vă că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. NU TASTAȚI ÎN NICI UN CAZ CODUL INDICAT ȘI ÎNCHIDEȚI IMEDIAT. Hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM. Nu le rămâne decât să creeze o nouă cartelă (sau oricât de multe) cu care vor vorbi în contul tau.

Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E”, nu răspundeţi, anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmată de Motorola, Sagem și Nokia.

Sursa: jurnalmm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.