Ultima actualizare: ieri, 21:32
Locale

Celulă sindicală la Draxlmaier Satu Mare

draxlmaier satu mareAngajaţii de la Draxlmaier Satu Mare sunt tot mai aproape să aibă un sindicat în adevăratul sens al cuvântului. Zilele trecute a fost deschisă aici o celulă a Sindicatului Lucrătorilor din Cablaje a muncitorilor din fabrica Draxlmaier din Pitești. Preşedintele BNS Satu Mare, Mircea Miclăuş, a declarat pentru PortalSM că sunt mai mulţi angajaţi care s-au înscris în sindicat.

În cursul zilei de joi, aceştia au fost chemaţi la o discuţie de conducerea fabricii din Satu Mare, unde li s-a prezentat un filmuleţ despre greva de la Piteşti, cu oamenii în stradă şi scandări, protest în urma căruia au fost concediate 200 de persoane.

Oamenii spun că nu s-au făcut direct presiuni pe ei să renunţe la sindicat, dar li s-a indus ideea că şi la Satu Mare s-ar putea face concedieri dacă se va ajunge la asemenea proteste.

Lucrurile vor fi clarificate după Paşte, când la Satu Mare va sosi vicepreşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Cablaje, Gheorghiţă Bica, cu intenţia clară de a înfiinţa un sindicat.

Vom reveni cu detalii.

8 comentarii

 1. eu Răspunde

  sunt muncitor la drm satu mare anul trecut m-am inscris in sindicat iarjoi am fost chemat la sedinta cu doi dintre asa zzisi reprezentantii ai salariatilor care fie vorba numai interesele angajatiilor nu le apara, de exemplu sunt 12 reprezentantii care anul acesta au obtinut o marire de 70 de lei la salariu. O rusine parerea mea. Joi am fost chemat cu mai multi colegi la o sedinta cu doi dintre cei 12 reprezentantii ni s-a prezentat un video anti sinditatului din pitesti. Ne-au pus in fata niste cereri de renuntare la adeziunea de aderare la sindicat si asa indirect s-a sugerat sa semnam ca daca nu nu va fi bn pentru noi. Va zic sincer ca ce se intampla in drm satu mare e mai cv ca in comunism, se practica politica pumnului bagat in gura iar daca nu esti de acord cu ei fac tot posibilul sa te forteze sa pleci din fabrica. Rusine sa va fie conducerii drm in frunte cu asa zisi reprezentantii ai salariatiilor, care toti sunt in functii sus puse, deci cum sa apere salariatii? in drm satu mare se intampla multe neregulii care lumea nu le stie iar la angajatii le este frica sa vorbeasca. Rusine conducerii drm( chiar daca nu stiu ce este aia)

 2. Catalin Cheovari Răspunde

  DRM satu mare sclavia sărmanului!!!Lucru mult pe bani de putini daca s-ar putea si gratis.La lucru ce e acolo ar trebui sa fie minim 1000 de euro pe muncitor.

 3. obiectiv Răspunde

  Lucrez la Drexi de ceva ani si pot spune ca firma e zgarcita la bani dar corecta in principii.A dat marire de salariu in 2009 11,5%,in plina criza.A marit salariul in anul acesta cu 180 lei din proprie initiativa inainte de ridicarea salariului minim pe economie.Plateste salariile la timp si isi respecta angajamentele.Si cand treaba merge mai prost salariul vine.Sigur ca e mic dar aici intra cine vrea ,in principiu,fara sa aiba calificare doar sa aiba vedere buna si sa stie care-i stanga care-i dreapta.Nici munca de birou nu reclama studii la Oxford.E o problema cu personalul de conducere din productie care se comporta cam aiurea fiind si ei sub stresul de a nu-si pierde jobul obtinut ,,pe merit”.Meritul de a avea nervi tari sio a struni oamenii,care nu-I putin lucru.Nu este acceptat sindicatul deoarece aici sunt cerinte de livrare la timp.Ai facut greva si nu livrezi,ai pierdut comanda apoi jobul.Sunt si lucruri de imputat aici dar care nici sindicatul nu vad sa le schimbe.

  • supermanul Răspunde

   @obiectiv

   Cu marirea de salar cam bati pelanga logica.

   Hai sa iti explic din perspectiva unu economist!!!
   Tu ai primit marire de salar 180 ron inainte de marirea salarului minim!!!
   Normal ca si salarul minim s-a ridicat mult.
   Dar cum s-a marit salarul minim!!! si tie nu ti s-a marit salarul ghici ce s-a intamplat.
   Automat t-ia scazut forta de cumparare!
   Multe preturi accize etc se indexeaza dupa salar minim.
   Adica cei 180 ron se considera praf in ochi ca dupa salar minim tot acolo iesti ca inainte sa primesti cei 180 ron precis BRUT :))

 4. Cata Manelistul Răspunde

  DRM firma de cacat in satu mare.Firma de prostituate si cocalari!!!

 5. Bb Răspunde

  “Pumn in gura” asa se rezolva peste tot..
  Ne tragem singuri clapa
  Germani doar lasa sa decurga lucrurile normal
  Ei cred ca lumea e multumita
  Cei care vand tigari de cotrabanda in fabrica aia strica tot…da voi incurajati aceata practica…de clapa!!

 6. maria Răspunde

  cine este reprezentantul sindicatului!?…………….Campean Ioan?….asta ii mana in mana cu conducerea si il doare-n sula de voi sclavi de muncitori ce sunteti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.