Ultima actualizare: azi, 14:04
Locale

Cazarmă militară, transformată în sediu administrativ la Aeroport. Clădirea a fost recent reabilitată (FOTO&VIDEO)

clădire aeroport satu mareAeroportul Satu Mare are un sediu administrativ modern în cadrul unei clădiri care a fost recent reabilitată integral, fiind vorba despre fosta cazarmă militară. Noul sediu administrativ a fost inaugurat azi în prezența președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef, și a angajaților aeroportului.

Fosta cazarmă militară care deservea aeroportul a fost transformată în clădire de birouri, fiind prima lucrare finalizată din marele proiect care se derulează la aeroport. Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a inaugurat astăzi această clădire afirmând că imobilul recent reabilitat integral vine să acopere și o necesitate actuală de spații, dat fiind faptul că lucrările la aerogară au ajuns acum în zona birourilor iar angajații nu își mai puteau desfășura activitatea în condiții normale, având nevoie de alte spații de lucru.

”Este o clădire care din 1975 a deservit unitatea militară. În 1936, printr-un decret regal, se deschidea Aeroportul Satu Mare, după 40 de ani se realizează pista de beton și, după alți 40 de ani este reabilitat aeroportul, se extinde aerogara. Am considerat că este extrem de necesar să punem în valoare această clădire și datorită faptului că activitatea Aeroportului Internațional Satu Mare va crește, crescând și numărul de curse către București și având discuții cu diverși operatori de zbor pentru curse internaționale. Problema este că nu poți să gestionezi alți operatori de zbor cu puțini angajați pentru că trebuie deservite acele aeronave și, bineînțeles, pasagerii. În această clădire va fi zona administrativă, cea mai mare parte din zona TESA a aeroportului aici își va desfășura activitatea, și cred că asta ne ajută să dezvoltăm activitatea. În momentul de față mergem mai departe cu extinderea aerogării și, automat, era nevoie de această mutare pentru că nu se mai putea lucra acolo”, a mai spus Ștef, care a adăugat că lucrările de reabilitare și extindere executate în prezent la Aeroport trebuie terminate până la finalul lunii iunie.

Prezent la eveniment, managerul public al județului, Nicolae Bura,  a arătat că Aeroportul Satu Mare este un obiectiv extrem de important pentru județ, fiind una din porțile de intrare și contribuie la dezvoltarea economică a zonei.

Directorul Aeroportului, Nicolae Fechete,  a precizat că clădirea era una extrem de afectată de trecerea timpului, iar furtuna cu gheață de anul trecut i-a spart toate geamurile, fiind o chestiune de timp până ar fi devenit inutilizabilă. Acesta a exploatat ideea investiției care se derulează la aeroport pentru a propune și acea clădire spre reabilitare în cadru proiectului, pentru a o transforma în clădire administrativă, lucru care s-a și întâmplat.

Autoritățile au vizitat birourile amenajate în interiorul clădirii, s-au recepționat noile achiziții și mobilierul, concluzionându-se că este o investiție necesară, care a meritat și care oferă condiții decente de muncă angajaților.  

7 comentarii

 1. militaru` in rezerva Răspunde

  FELICITARI! Angajari pe cand? Nu de alta, dar locurile din “cazarma” trebuie ocupate, nu?

 2. deja ocupate si insuficiente Răspunde

  Nu se mai fac angajari! Doar la nevoia si discretia cacaratistului.Locurile sunt deja ocupate si insuficiente.Numarul de angajati al aeroportului SM probabil depaseste numarul pasagerilor din 3-4 curse! 🙂 Mai trebuie construite cladiri ca nu incap angajatii actuali! 🙂

 3. manechine manechine Răspunde

  Dar de ce apar in poza asa putini angajati si angajate.Ca aeroportul are zeci de angajate de la o firma de modeling?

 4. Lazarescu (si fiul sau risipitor...) Răspunde

  Manechinele nu sunt scose la interval decat pentru pasagerii VIP (in special viitoarea conducere a CJ, in preyent angajat al Senatului), doar grasana de sefa a agentiei de modele a prins un loc in poza. Importnat este insa faptul ca s-au miscat repede cei de la firma de constructii, tinannd cont ca fix saptamana trecuta a picat tencuiala de pe cladirea renovata si, in timp record, au carpit-o de parca-ar fi noua.

 5. Daan Răspunde

  Dacă ar avea așa mulți angajați , nu ar descarca si cara bagaje si cei doi directori adjuncți !

 6. Lutescu Răspunde

  Doar unul dintre directorii adjuncti cara, in speta dl Lazarescu, care insa uita descarce pick-up-ul la cazarma si mergea cu el direct acasa… .

 7. Sofer Răspunde

  Ar trebui sa vedeti la Lazarescu, ca el dus acasa geamuri, si materiale de acolo, l-a ajutat fiu lui care este la firma mare de acolo si mai vrea sa dusca cand se pune gresia, si la el acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.