Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Cele mai bune vinuri sătmărene, premiate la Festivalul Vinului. Cine sunt câștigătorii (FOTO)

Festivalul VinuluiConcursul Județean de Vinuri Nobile, ajuns în acest an la cea de a XIII-a ediție, și-a desemnat câștigătorii. Aceștia au fost premiați în cadrul Festivalului Vinului, care are loc astăzi pe platoul din Piața 25 Octombrie.

În total, la acest concurs au fost depuse 101 probe de la circa 60 de producători din județul Satu Mare, pe trei categorii: alb, roșu și roze. Un juriu format din specialiști le-au degustat și, în cele din urmă, au decis câștigătorii pentru fiecare categorie în parte.

Astfel, marele aur la categoria vinuri albe a fost câștigat de Leiher Geza, din Beltiug, cu un Riesling de Rhin din 2015. La categoria vinuri roșii, marele aur a fost atribuit firmei Weingut Brutler&Lieb SRL din Beltiug, cu un Cuvee Selection din 2013, iar la categoria roze, marele aur a fost câștigat de Cristian Năstase, din Halmeu, cu un Rose din 2015.

Tot în cadrul festivalului, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a precizat că, începând din acest an, vinurile produse pe raza județului Satu Mare vor putea fi îmbuteliate sub denumirea de ”Dealurile Sătmarului”, nu ”Dealurile Crișanei”, așa cum era până acum.

Festivalul Vinului continuă pe platoul din Centru Nou cu petrecere și voie bună. În scurt timp va urca pe scenă Petrică Mureșan, care va fi urmat, de la ora 19.45, de Trupa Haiducii. Seara se va încheia cu super-recitalul lui Benone Sinulescu. La petrecerea din Centrul Nou sunt invitați să participe toți sătmărenii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.