Ultima actualizare: azi, 22:31
Cinefilia

„Dincolo de calea ferată”, cel mai nou film în regia lui Cătălin Mitulescu, va rula la Cinema Ankora Satu Mare (TRAILER)

dincolo de calea ferata afis„Dincolo de calea ferată” este o comedie romantică cu nuanțe nostalgice, încărcată de muzică levantină, suspans și umor. Din 22 aprilie, la Cinema Ankora Satu Mare, cel mai nou film în regia lui Cătălin Mitulescu va rula pentru publicul sătmărean.

„Există multă tensiune într-un cuplu când cei doi se revăd după un timp. Întâlnirea are o miză uriașă, mai ales dacă se iubesc”, spune Cătălin Mitulescu despre filmul său.

Sinopsis: Radu se întoarce din Italia după o absență de un an și își găsește soția total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanța a creat neîncredere și confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată și toți prietenii petrec la o nuntă în cartier. Nicicând noaptea nu a fost mai lungă.

Dincolo de calea ferată regăsim un București viu, efervescent și uman, reconstruit de regizorul Cătălin Mitulescu dintr-o memorie pe care o aduce în timpul prezent. E o poveste relațională despre capacitatea unei femei de a reface țesătură familială destrămată, despre jocurile de putere dintre genuri și despre un moment simbolic în tranziția românească: emigrația masivă spre Vest, înspre o lume aparent mai bună, dar care o lasă în urmă, spre uitare, pe cea veche.

Cariera de regizor a lui Cătălin Mitulescu a debutat cu selecția la Cannes a primelor două scurtmetraje, iar cel de-al treilea, „Trafic”, a fost laureat cu Palme d’Or în 2004. Debutul în lungmetraj, în 2006, a fost de asemenea un succes. Filmul „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” a avut premiera în secțiunea Un certain regard la Cannes, la fel și următorul său film, „Loverboy”.

Dincolo de calea ferata_1

Ada Condeescu este apreciată ca unul dintre cei mai buni actori tineri ai Europei. Rolul principal din „Eu când vreau să fluier, fluier” (r. Florin Șerban) marchează debutul ei actoricesc într-un film de lung metraj, laureat al Ursului de argint la Berlinale. Colaborarea cu regizorul Cătălin Mitulescu începe în 2011, odată cu rolul din filmul „Loverboy”, care îi aduce Premiul pentru cea mai bună actriță „Heart of Sarajevo” la Festivalul de film de la Sarajevo. În 2013, participă la EFP Shooting Star la Berlin și apare în filmul „Lupu”, semnat de Bogdan Mustață. Anul 2014 aduce o colaborare cu regizorul Jasmila Zbanic, pentru filmul croat „Love Island” iar in 2015 face rolul principal femin din filmul austriac „Fratii”in regia lui Markus Moerth. 

Dincolo de calea ferata_2

Alexandru Potocean a debutat în 2005 în filmul „Moartea domnului Lăzărescu”, după care au urmat „Hârtia va fi albastră”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, „Nunta mută”, „Boogie”, „Amintiri din epoca de aur și numeroase alte producții autohtone. Notabile sunt și rolurile din filmele „The Whistleblower”, unde a jucat alături de Monica Bellucci, Rachel Weisz și Benedict Cumberbatch, sau „The Way Back”, unde colegi de platou i-au fost Ed Harris și Colin Farrell.

Dincolo de calea ferata_3

„Dincolo de calea ferată” poate fi urmărit în cinematografe din 22 aprilie.

O co-producție România-Italia-Suedia de Strada Film, Apapaja, Film I Väst, The Chimney şi Digital Cube. Distribuit de Metropolis Film.

Un film produs cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Societății Române de Televiziune, Media Programme-Call for Proposals 25/2010, Trentino Film Commission, Fundația Fildas Art, The Media Partnership, Media Investment Communications, Zenith Media Communications, Catena, Romaqua Group,

Parteneri: Dacin Sara, Fontezoppa, OOPS Media, Train Delivery

Parteneri media: Prima TV, Adevărul, Magic FM, Dilema Veche, Cosmopolitan, Esquire, Beau Monde, Marie Claire, Femeia de Azi, Ioana, VICE, Șapte Seri, Zile și Nopți, Cinemap, ZOOT, The A-list, AARC
Găzduit de: Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R”-S.A, Gara de Nord București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Cinefilia, Locale
Prefectul Radu Bud, prezent la lucrările Comisiei guvernamentale româno-germane

Prefectul Radu Bud reprezintă judeţul Satu Mare în cadrul lucrărilor Comisiei guvernamentale româno-germane pentru problemele etnicilor germani din România, care...

Închide