Ultima actualizare: azi, 09:56

Locale

Înaintări în grad de Ziua Jandarmeriei la Satu Mare. Festivitatea, în curtea Unității de Jandarmi (FOTO)

jandarmi satu mareMoment de sărbătoare azi pentru jandarmii sătmăreni, pe platoul  Inspectoratului de Jandarmi Judetean Satu Mare fiind organizate festivitățile prilejuite de împlinirea a 166 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, câteva cadre militare au fost înaintate în grad înainte de termen.

La ceremonia militară au participat prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, şefii instituţiilor cu care jandarmeria sătmăreană colaborează, veterani de război jandarmi.

Ceremonia a debutat cu prezentarea onorului de către garda de onoare,  trecerea în revistă şi salutul formaţiei de către prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud.

 După intonarea Imnului de Stat al României, purtătorul de cuvânt al unităţii, Camelia Lucuț, a adresat un cuvânt de bun venit invitaţilor, iar preotul unităţii  a rostit o rugăciune   de binecuvântare.

În continuare, prefectul Radu Bud a dat citire mesajului transmis jandarmilor de către  Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, inspectorul- șef al unităţii, colonelul Vasile Bocea a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Marin Andreiana, iar viceprimarul Radu Roca a transmis mesajul primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu maiorul Farkaș Isvan a fost avansat la gradul de locotenent colonel înaintea expirării stagiului minim. Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu au fost avansate la gradul de  maior, doamenle căpitan Diana Bențe și Camelia Mihaela Lucuț. De asemenea, la gradul de plutonieri adjutanți au mai fost înaintaţi înaintea expirării stagiului minim, plutonierii majori Sorin Buc și Ioan Pop. Inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Marin Andreiana, a recompensat cu „mulţumiri” 3 ofiţeri şi 2 subofiţeri.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Anul acesta  se împlinesc 166 de ani, de când, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul prin care a promulgat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document care marchează întemeierea Jandarmeriei de astăzi. De atunci şi până astăzi, Jandarmeria se prezintă ca o forţă de ordine publică cu structură militară profesionistă, sigură, credibilă şi stabilă, echidistantă din punct de vedere politic, aflată numai în slujba legii.

În momentul de faţă Jandarmeria Română se menţine pe locul doi în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în instituţiile executive ale statului. Instituţia Jandarmeriei Sătmărene, ca parte componentă a structurii naţionale se prezintă cu cinste, demnitate şi dăruire la apelul general, răspunzând prompt şi cu profesionalism tuturor misiunilor încredinţate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.