Ultima actualizare: azi, 22:59
Locale

Lansare de carte: Forţa economică a femeilor din Satu Mare, coordonat de Andreea Paul

Lansare carte Andreea PaulÎn incinta publică de la parterul clădirii Ankora (fostul Grand Mall) va avea loc lansarea cărții „Forța economică a femeilor”, coordonat de Andreea Paul. Evenimentul se va desfășura vineri, 22 aprilie, de la ora 17:00.

Forţa economică a femeilor din Satu Mare este despre 3200 de antreprenoare care creează peste 10 mii de locuri de muncă.

Iniţiativa privată feminină în România se dovedeşte a fi o forţă economică veritabilă pe care nimeni nu o mai poate neglija. O treime din antreprenoriatul românesc este de gen feminin. Mărturie stau şi cele peste 50 de experienţe antreprenoriale de succes, adunate şi istorisite autentic, în volumul “Forţa economică a femeilor”, coordonat de Andreea Paul, lect.univ.dr. şi deputat PNL, recent publicat la Editura Polirom. Munca şi visul s-au dovedit motoarele cele mai puternice care au alimentat curajul femeilor de a intra în lumea afacerilor.

Structurată în trei părţi, cartea dezvăluie istoricul business-ului feminin românesc, realităţile şi provocările economice ale femeilor în România actuală, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, instrumentele de sprijinire şi politicile publice de interes pentru antreprenoriatul feminin. Recomandările sunt deosebit de utile pentru femeile care doresc să pornească o afacere. 

Totodată, în acest volum am găsit şi răspunsul la întrebarea: câte femei au reuşit în competiţia feroce a mediului de afaceri sătmărean? 36% din antreprenoriatul sătmărean este de gen feminin. Mai concret:

•          3.217 firme cu asociaţi sau acţionari majoritari femei au depus bilanţul, din care 2.095 sunt SRL cu asociat unic femeie. Aceste doamne au creat 10.730 de locuri de muncă şi au generat o cifră anuală de afaceri de 1,7 miliarde de lei, conform ultimelor date oficiale disponibile.

•          La acestea se adaugă alte 3.293 de femei – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale active, care au ales să lucreze pe cont propriu.

•          Judeţul Satu Mare se află pe locul 25 în ţară din perspectiva numărului de locuri de muncă create de către doamnele antreprenoare” – deputat Andreea Paul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.