Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Polițiștii sătmăreni și-au demonstrat priceperea în fața elevilor (FOTO)

politiaInspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității a fost astăzi gazdă pentru elevii învăţământului gimnazial și liceal care şi-au manifestat dorinţa de a vizita instituţia, urmărind, prin această activitate, apropierea copiilor și tinerilor de instituţia Poliţiei.

Aceștia au fost dornici să afle cât mai multe despre poliţişti, despre locaţiile unde lucrează aceştia şi ce se întâmplă în spatele porţilor pe care le-au aşteptat cu nerăbdare să li se deschidă.

Pentru început „oaspeţii” noştri au vizitat Dispeceratul „112”, fiind impresionaţi să întâlnească persoana care răspunde la telefoanele cetățenilor şi să asculte pe „viu” un apel de urgenţă. Nu în ultimul rând, au reţinut numărul de telefon care trebuie apelat numai în caz de urgenţă şi le-au fost prezentate consecinţele ce decurg din apelarea falsă a numărului 112 sau din apelurile efectuate „în joacă”.

Unul dintre punctele de atracţie a fost demonstrația câinilor de serviciu care ”au acționat” prompt la comenzile de a prinde infractorii. De asemenea, curiozitatea a fost maximă și în ceea ce privește echipamentul lucrătorilor structurii de intervenție specială, care le-au explicat copiilor în ce constă munca lor, putând chiar încerca unele dintre echipamente.

Apoi, copiilor li s-a prezentat uniforma lucrătorilor poliţiei rutiere, atracţia fiind autoturismul Poliţiei Rutiere dotat cu aparat radar pe care l-au putut observa de aproape și aparatul etilotest.

Următorul popas a fost la standul Serviciului Criminalistic unde copiii au fost introduşi în tainele meseriei de criminalist, au fost „amprentaţi”, fiind sfătuiţi şi încurajaţi să apeleze la Poliţie ori de câte ori sesizează o activitate ilegală.

Vizita copiilor a constituit un prilej de bucurie nu doar pentru ei ci şi pentru poliţişti, concluzia finală a celor mici materializându-se în dorinţa de a ajunge poliţişti pentru a-i prinde pe hoţi şi infractori, asemenea activităţi contribuind la educarea copiilor în spiritul respectării legilor.

Tot astăzi, dorind să fie alături de copii în săptămana dedicată Școlii Altfel, polițiștii din cadrul  I.P.J.  Satu Mare au marcat prin metode specifice această zi, la Scoala Generală Grigore Moisil din Satu Mare, în compania  micilor elevi din clasele I C, I D, II B și II D.

Polițiști de intervenție specială, arme și câini poliţişti, toate acestea au putut fi admirate miercuri dimineață în curtea școlii de către elevi, stârnindu-le interesul.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, copiii  bucurându-se de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor.

“Mascaţii” le-au prezentat copiilor componentele echipamentului și armamentul din dotare, fiind asaltaţi bineînţeles de copii,  care au dorit să se pună pentru puţin timp în pielea unui luptător, fiind captivați de exercițiile demonstrative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.