Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Proiect Erasmus+ derulat la Liceul German

liceul german1Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” este implicat in proiectul Erasmus + “International High 5 Career Portfolio”, care se desfasoara de-a lungul a doi ani, 2014-2016 si la activitatile caruia participa elevi si profesori din 6 tari: Turcia, Lituania, Polonia, Romania, Grecia si Italia. Proiectul este unul foarte vast, cuprinde o varietate foarte larga de activitati prin care isi propune sa realizeze orientarea in cariera a unui numar mare de elev din scolile partenere, in cadrul liceului satmarean fiind cuprins un numar de 120 de elevi.

In perioada 16-22.04.2016 un numar de 8 elevi si 2 profesori de la Liceul Teoretic German a participat la activitatile de proiect desfasurate in scoala partenera din Oborniki Slaskie, Polonia.

Programul saptamanii de mobilitate a fost unul bogat in activitati. Dintre aceste activitati amintim: vizitarea fabricii de gheata Ice Art unde elevii au avut posibilitatea sa sculpteze figurine in gheata, vizitarea fabricii de sticla Glas World unde elevii au asistat la realizarea figurinelor de scticla si au participat la decorarea unor obiecte din sticla, workshop-ul de pantomime cuprinzand diferite meserii. Elevii au pregatit prezentari despre Romania, despre oportunitatile de angajare din zona de Nord Vest, despre accesul la educatia tertiara, precum si materiale referitoare la piata muncii din Romania si din Europa. Deasemenea elevii au participat la activitati nonformale, jocuri si traditii, dansuri traditionale specific fiecarei tari.

In aceasta perioada elevii au fost cazati in familii si au avut oportunitatea de a cunoaste nemijlocit cultura si obiceiurile din cadrul familiilor poloneze. Elevii si profesorii romani au avut posibilitatea de a vizita Cracovia si Muzeul de la Auschwitz-Birkenau. Aceasta mobilitate a fost ultima mobilitate din proiect, proiectul urmand sa se finalizeze la sfarsitul lunii august.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.