Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Salvamontiștii sătmăreni în Munții Rodnei

MultisalvaÎn perioada 9-10 aprilie a avut loc în Munții Rodnei o aplicație salvamont cu tematica “salvare din abrupt în condiții de iarnă”. Acest exercițiu a fost ultimul din seria celor de iarnă a sezonului 2015-2016, fiind o reușită atât în plan profesional cât și al colaborării cu colegii borșeni care au în custodie cei mai frumoși și totodată cei mai dificili munți din Carpații Orientali.

Gazda evenimentului a fost Serviciul Public Salvamont Borșa, locul de desfășurare fiind zona deasupra Cascadei Cailor, numită Căldarea Cailor. Aplicația din teren a fost una foarte dificilă, cu angajament total din partea salvamontiștilor participanți în fața situațiilor reale: pericol de avalanșă, căderi în gol, căderi de blocuri de stâncă instabilă și condiții meteo vitrege. S-a lucrat în culoare cu înclinație medie de 60 de grade cu ieșire în creastă de 75 de grade, acestea solicitând la maxim salvatorii atât fizic cât și mental.

Salvamontiștii sătmăreni s-au prezentat foarte bine la toate capitolele, dovedind eficiență în salvarea dintr-o zona extremă a Munților Rodnei, lucru care reprezintă o garanție pentru buna desfășurare a activității de salvare în zona Munților Gutâi – Luna Șes și Oaș.

Multisalva2

Felicitări tuturor salvamontiștilor sătmăreni voluntari implicați: Oros Cristian, Mocan Adrian, Jurjuman Bogdan, Boer Adam, Tarnoky Sebastian, Ciocan Lucian, Costin Alexandru și Costin Antonio.

muntii rodnei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.