Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Incendii la subsolul unui bloc și la acoperișul unei case

Incendiu_la_subsolul_unui_blocPompierii de la ISU ”Someș” Satu Mare a intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru limitarea şi stingerea unui număr de două incendii, urgenţele fiind anunţate prin apelul unic 112.

Forţele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit în jurul orei 18:32 pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuinţe, situat pe raza localităţii Satu Mare. Pompierii militari, au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând în acest fel propagarea acestuia la întregul complex de locuinţe.

Au ars aproximativ 300 kg de deşeuri (hârtie, materiale plastice şi textile), cauza probabilă a iniţierii incendiului fiind o ţigară aprinsă, aruncată, probabil la întâmplare peste materialele combustibile depozitate în încăperea respectivă.

Câteva ore mai târziu, alt apel de urgenţă anunţa că în localitatea Gelu, ardea acoperişul unei case. Trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit în cel mai scurt timp, reuşind să oprească extinderea focului la întreagul imobil, fiind salvate în acest sens bunuri de valoare considerabilă.

Au ars aproximativ 20 mp din suprafaţa acoperişului locuinţei şi s-a degradat zugrăveala din interiorul uneia dintre încăperi.  

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost constatată ca fiind cauză probabilă a producerii incendiului, scurt-circuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.