Ultima actualizare: azi, 17:06
DRM
Locale

Teatrul de Nord nu va fi inaugurat de Zilele Orașului. Consilierii UDMR și PNL s-au opus

sedinta Consiliul Local, aprilie 2016 (14)Primăria Satu Mare, în parteneriat cu conducerea Teatrului de Nord Satu Mare, au planificat organizarea unei sărbători de Zilele Orașului prin care să fie inaugurată clădirea reabilitată a Teatrului.

În acest sens, executivul a propus alocarea unui sume de 150.000 de lei pentru organizarea acestei sărbători, practic un mini-festival de teatru la care au fost invitate Teatrul Odeon, Teatrul din Debrecen și Teatrul Maghiar din Cluj Napoca.

Propunerea a fost dezbătută în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local. Motivând că Teatrul de Nord nu are încă autorizație din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, consilierii UDMR, prin vocea lui Masculic Csaba, au propus ca suma respectivă să nu fie alocată în rectificarea bugetară și, în consecință, inaugurarea Teatrului de Nord să nu mai aibă loc.

La ședință a fost prezent atât directorul general al Teatrului de Nord, Vasile Țăranu, cât și directorul artistic al secției române, Andrei Mihalache, ambii încercând să explice, fără succes, că în clădirea Teatrului de Nord se poate organiza o astfel de sărbătoare culturală.

Articolul respectiv din proiectul de hotărâre a căzut, primind doar 9 voturi pentru (PSD şi ALDE) și 12 împotrivă (UDMR și PNL). 

Supărat că punctul nu a trecut, primarul le-a recomandat consilierilor UDMR să mute inaugurarea Teatrului de Nord în august, de Zilele Partium. 

9 comentarii

 1. Ungur Răspunde

  Mulțumim Udmr gașca de incompetenți.

  • cineva Răspunde

   Nu stiu ce problema ai? Cum se vede niciodata nu ai fost la teatru. Nici sefu tau chel na fost in vaita lui, acuma ii vine de teatru. 🙂

 2. Orsi Răspunde

  Era de asteptat sa se impotriveasca cei din UDMR!Asa fac de obicei,baga bete in roate!

 3. Paula Răspunde

  Nici cu inaugurarea teatrului nu sunt de acord?da oare cu ce sunt astia de acord?Probabil nu stiu ce este un teatru

 4. Obiectiv Răspunde

  Daca nu are aviz I S U cum sa-l inaugurez?

 5. Coica Costel Dorel Mişel Răspunde

  Sunt un oltean jegos si mincinos, si recunosc ca am fost o singura data la teatru, la sedinta PSD.

 6. Unu' Răspunde

  De ce să-l inaugureze coica, când el nu are nici un merit în modernizarea reabilitarea clădirii teatrului?

 7. spectator Răspunde

  coica isi primeste acum parandaratu dupa toate jignirile aduse consilierilor. asta una la mina. doi la mina, coica si-a zis ca trece si inaugurarea teatrului la realizari, in campania electorala ha ha ha. trei la mina: gata, ne-am linistit cu avizele de la isu? in campania electorala nu mai sint necesare? concluzie: vot corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Consilierii UDMR Satu Mare: Circul balcanic a luat locul discuțiilor civilizate

La ședința de astăzi a Consiliului local circul balcanic orchestrat de primarul PSD a luat locul discuțiilor civilizate și raționale....

Închide