Ultima actualizare: azi, 13:49
Locale

Vernisaj de pictură – Aurel Țenț

vernisaj aurel tent (2)Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația Culturală Sătmărenii și cu sprijinul Consiliului Județean, a organizat miercuri, 6 aprilie, în Galeria de Artă a instituției, vernisajul expoziției „Studii de portrete” al pictorului Aurel Țenț. La manifestare au fost prezenți: directorul instituției, Robert Laszlo, directorul Muzeului Județean, Felician Pop precum și alți artiști de marcă ai Sătmarului. 

Aurel Țenț este foarte activ, de numele dânsului se leagă nenumărate expoziții personale și de grup atât în județ, în țară cât și în străinătate. La cei 85 de ani, Aurel Țenț arată o vervă creatoare uimitoare și reconfortantă.

Tematica tablourilor sunt inspirate din mitologia greacă, din biblie, din natură și nu în ultimul rând de imaginea persoanelor. Aurel Țenț este unul dintre artiștii care au înțeles că expresia artistică, nu este altceva decât o revelație – uneori convulsivă – a existenței. Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă.

Artistul ajuns la o vârstă respectabilă dovedește o îndrăzneală și agerime de spirit cum rar găsești la veterani. Tehnica folosită, la limita între grafică și pictură, cu un desen grijuliu, dar nu figurativ cu dinadinsul, în culori potrivite tematicilor și migălos echilibrate, surprinde prin omniprezența unor linii subțiri, abia creionate, traversând cadre întregi. La portrete, unește trăirea artistică și cea mistică în stilul specific dânsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Se adună like-uri pentru KFC la Satu Mare. O fi vreo păcăleală?

Negocierile dintre conducerea Satu Mare Shoping Plaza și KFC România sunt destul de avansate în acest moment. Însă, pentru a...

Închide