Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Andrei Mihalache despre festivalul de teatru: ”Obrazul nostru este în joc”

andrei mihalacheDirectorul artistic al Secției Române a Teatrului de Nord Satu Mare, Andrei Mihalache, s-a arătat foarte supărat că festivalul prin care s-ar fi inaugurat clădirea teatrului sătmărean reabilitată și care ar fi trebuit organizat de Zilele Orașului nu mai are loc.

Acesta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că, după ce s-a discutat deja cu mai multe trupe de teatru care au fost invitate la Satu Mare cu această ocazie, fiind invitată chiar și Televiziunea Română, prin renunțarea la organizarea acesti sărbători este în joc obrazul reprezentanților Teatrului de Nord.

”Nu sunt mandatat să vorbesc despre acest lucru. Ați scris, ați văzut comunicatele de presă ale colegilor noștri de la Secția Maghiară, noi nu comentăm deocamdată aceste lucruri. Vom vedea ce se va întâmpla. Din păcate, suntem la mijloc, și orice mic scandal ne propagă pe noi în față. Organizarea unui astfel de festival costă foarte mult și nu poate fi susținut din vânzarea biletelor. Nici dacă ar costa biletele 150 de lei, nu ar putea acoperi cheltuielile. Asta se poate face doar în condiții de festival, deci cu o finanțare. Altfel, este foarte greu. Din păcate obrazul nostru este în joc. Am vorbit cu colegii noștri pe care i-am invitat, dar asta este viața. Ar trebui să existe o continuitate, și nu mă refer la continuitatea conducerii Teatrului de Nord. Ar trebui să existe un program, niște tradiții, niște întâlniri, niște festivaluri. Este foarte ușor să desființezi un festival, dar este foarte greu să-l faci, și mai ales să-l refaci după o pauză de trei ani. Dar asta e politica, chiar dacă noi nu facem politică. Așteptăm să vedem ce soluții vor găsi Primăria și Consiliul Local. Dacă nu se poate, nu se poate. De pierdut, însă, va pierde publicul, de orice limbă”, a spus, foarte mâhnit, Andrei Mihalache.

Primăria Satu Mare, în parteneriat cu conducerea Teatrului de Nord Satu Mare, au planificat organizarea unei sărbători de Zilele Orașului prin care să fie inaugurată clădirea reabilitată a Teatrului. În acest sens, executivul a propus alocarea unui sume de 150.000 de lei pentru organizarea acestei sărbători, practic un mini-festival de teatru, la care au fost invitate Teatrul Odeon, Teatrul din Debrecen și Teatrul Maghiar din Cluj Napoca.

În ultima ședință a Consiliului Local, însă, proiectul de hotărâre cu pricina nu a trecut, articolul respectiv din proiectul de hotărâre primind doar 9 voturi pentru (PSD şi ALDE) și 12 împotrivă (UDMR și PNL). 

15 comentarii

  1. Cezar Răspunde

    Mulțumim domnilor consilieri pentru activitate.Asta este interesul cetățenilor atât romani cat și maghiari.Sa va fie rușine ordinarilor.

    • bubu Răspunde

      Domnii consilieri UDMR-isti sunt cei vinovati de acest lucru! Rusine sa le fie ca nu se gandesc si la noi!

  2. Marcel Răspunde

    Mulțumim UDMR pt aceasta Rușine!

  3. Cosmina Răspunde

    Daca ne bate Dumnezeu si ajung iar udmristi la putere nici zilele orașului nu vom mai avea!

    • Istvan Csipo Răspunde

      Nici io nu mai votez cu ei ca numa nu fac ce trebuie . Tot pe dos fac ce fac, apoi cum sa fie bine.Am vazut ca cu nimic aproape nu sunt de accord sa se faca.

  4. viruta Răspunde

    Din cauza acestor personaje sa nu avem parte de teatru nici cei care iubim acest lucru. Un lucru extraordinar de rusinos!

    • cineva Răspunde

      futuva in gura ordinarii dracului, in viata voastra nu ati fost in teatru impreuna cu chelu vostru de primar.

  5. radu. Răspunde

    Poate de era si directorul teatrului maghiar erau de acord cu inaugurarea ca vad ca numa pentru ai lor trag! Nici cladirea scolii 5 nu vor sa o dea liceului ortodox mai bine sta acolo goala cand elevii ar avea nevoie de ea.Mare rusine ,domnilor!

  6. dr cotas Răspunde

    Olteanul e tare bolnav…

  7. Babanu Răspunde

    MAI RĂU: DISPERAT!

  8. gavrilas Răspunde

    Rusine celor ce s-au impotrivit inaugurarii cladirii teatrului!

  9. satmarean Răspunde

    A cui este clădirea teatrului? a primăriei? dacă da, atunci primăria decide când se inaugurează, și participă cine dorește, cine nu, nu……

  10. laurentiu Răspunde

    RUSINEEEEE CONSILIERILOR UDMR SI SEFULUI LOR PARLAMENTARUL KESERKENI!!! EU VREAU SA-L VAD PE PAVEL BARTOS!

    • escape Răspunde

      Rusine ca a vrut sa inaugureze chelu numai din scop electoral. Cum sa faci acest lucru, daca nu sunt gata inca lucrarile. ALO, nu are inca aviz PSI !!!! Sau ati uitat deja de incendiul de la Colectiv, atunci toti erati solidari pe Facebook cu victime, toti ti injurat autoritatiile. Postaci prost ce sunteti/esti ! Nu este rezolvata alimentarea pe mediu tensiune, ar trebui alimentat suberan direct de la statia de transformare de la Strand….. se rezolva pana alegri? Fiti mai obiectivi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.