Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Spectacolul Aleluia, sau cum o cârciumă devine biserică. O nouă premieră la Teatrul de Nord

spectacol aleluia teatru satu mareTeatrul de Nord Satu Mare va prezenta duminică seara, publicului sătmărean, o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul cu piesa Aleluia, scrisă de Valentin Nicolau, cel care, cât timp a fost în viață, a fost un apropiat al teatrului sătmărean.

Potrivit celor declarate astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de directorul artistic al Secției Române, Andrei Mihalache, și de regizorul și scenograful spectacolului, Cosmin Matei, Aleluia este o piesă prin care se poate arăta cum o cârciumă poate fi transformată într-o biserică.

”Spectacolul aduce în prim plan discuții despre Dumnezeu și valori pe care dramaturgul a ales să le așeze într-un spațiu contradictoriu pentru percepția oricăruia dintre noi, într-o crâșmă-biserică. Spectacolul îmbină drama cu comedia, iar pe anumite locuri frizează și tragicul”, spune regizorul Cosmin Matei.

”Este vorba despre o cârciumă din cartier care dă faliment, și proprietarul se decide să o vândă și o cumpără un preot. Acesta vrea să transforme cârciuma în biserică, dar nu deodată. Este un soi de pariu cu doza de religiozitate care a rămas în oameni”, spune și Andrei Mihalache.

În acest spectacol vor debuta și două tinere actrițe, proaspăt angajate ale Teatrului de Nord, fiind vorba despre Crina Andriucă și Roxana Fânață.

Spectacolul cu piesa Aleluia va fi prezentată pe scena Casei de Cultură, duminică, de la ora 19. Din distribuție fac parte Sorin Oros, Vlad Mureșan, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Raluca Mara, Crina Andriucă, Andreea Mocan, Cristian But, asistent de scenografie fiind Maria Botar, fiica actorului Radu Botar.

Este valabil abonamentul Premieră ”Ștefan Mareș”, iar prețul unui bilet este de 30 de lei.

 

Un comentariu

  1. adam Răspunde

    eu n-am inteles nimic!!!! lasand la o parte jocul actorilor care a fost fascinant, piesa m-a lasat rece. imi explica cineva si mie simbolistica sau dedesubturile???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.