Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Asociația SamStudia vă invită la două proiecții de film inedite

proiectie filmAsociația​ SamStudia vă invită săptămâna aceasta (miercuri și joi) la două proiecții de film pe care nu le puteți rata! Accesul este gratuit la ambele evenimente.   

Prima proiecție de film este un eveniment de comemorare a deportării evreilor sătmăreni​.  Vor fi proiectate trei filme de scurtmetraj (în limba germană, cu subtitrări în limba engleză), filme premiate la multe festivaluri internaționale:  ”În liniștea nopții”, ”Acum o cheamă Lotte”, ”Țara jucăriilor”.  

În perioada 19 mai­ – 1 Iunie 1944 au fost deportați din Satu Mare 19000 de evrei către lagărul de exterminare Auschwitz­ Birkenau. Prin proiecția de film organizată, dorim să comemorăm acest moment din istoria orașului Satu Mare. Filmele fac parte din colecția ​Cluj Shorts International Short Film Festival​. 

Proiecția va avea loc​ miercuri, 25 mai, la ora 18, la Sinagoga Mare (str.Decebal, nr.4). Vă reamintim și faptul că, la balconul Sinagogii, se desfășoară și expoziţia ”Sinagogile din Europa de Est şi Centrală, 1761­1944”, organizată de Comunitatea Evreilor din Satu Mare. 

Iar joi, SamStudia vă invită la​ cea de a doua proiecție din Satu Mare din cadrul KineDok powered by One World Romania , ediția a II­-a.  Aceasta este a doua proiecție dintr­-o serie de 8 filme documentare ce vor putea fi vizionate în Satu Mare anul acesta. 

Filmele proiectate sunt ”Mame și fiice” & ”O lume nouă”, două filme ale Academiei de Artă Slovacă.   KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar, demarat în 2015 de Asociația One World Romania. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est ­europene (Slovacia, Ungaria, Croația și România). În 2015 au fost organizate 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe din România. În 2016, s-­au alăturat programului alte două țări (Polonia și Norvegia). În cadrul celei de­-a doua ediții, 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 25 de locații din 22 de orașe din România.  

SamStudia,­ coordonatorul local al programului, vă invită, așadar,​ joi, 26 mai, la ora 21:00, la Muzeul de Artă Satu Mare​ (Piața Libertății, nr. 21) să vizionați următorul film documentar din această serie inedită.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.