Ultima actualizare: ieri, 22:02
Locale

Asociația STEA: Drept la replică la afirmațiile candidatului PNL, Adrian Cozma

ziua familiei5În legătură cu comunicatul de presă al domnului Adrian Cozma legat de evenimentul organizat de Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială cu ocazia „Zilei Internaționale a Familiei”, dorim să menționăm următoarele:

Evenimentul din data de 15 mai 2016 a fost unul PUBLIC, anunțat în presa sătmăreană în zilele de 12 și 13 mai printr-un comunicat de presă în care toți sătmărenii au fost invitați să participe, indiferent de culoare politică, clasă socială, sex si vârstă.

În ceea ce privește remarca domnului Cozma legată de bugetul alocat Asociației Stea în anul 2016, față cel din 2015, menționăm faptul că suma totală alocată în anul 2015 a fost de 92000 lei (prin HCL 25/2015 si HCL 84/2015) iar in acest an, de 111.700 lei, neputând fi vorba de triplare a bugetului, așa cum susține domnul Adrian Cozma. Creșterea bugetului este datorată creșterii numărului de persoane care beneficiază de serviciile sociale furnizate de Asociația Stea, ajungând de la 228 în anul 2014 la 534 în 2015. În aprilie 2016, Asociația Stea a încheiat două mari proiecte din fonduri externe care au finanțat în proporție de 58% serviciile noastre sociale în ultimii 2 ani. Continuitatea muncii noastre depinde de implicarea administrației și a comunității locale.

Referitor la informația transmisă de domnul Cozma, citam: „…. in anul 2016, finantarile catre alte 27 de asociații (sportive, culturale și de tineret), au fost de 200000 de lei, finanțări prin Centrul Cultural G.M. Zamfirescu. O suma nici macar dubla fata de cea primita de O SINGURA ASOCIATIE, asociatia STEA, ca organizatoare a evenimentului electoral Ziua Familiei” – incheiem citatul, dorim sa facem urmatoarele precizari:

–          Asociația Stea nu face parte din organizațiile care sunt finanțate pentru activități culturale, sportive sau de tineret prin Centrul Cultural G.M. Zamfirescu ci, dintre cele care primesc co-finanțare pentru furnizarea de servicii sociale.

–          Suntem departe de a monopoliza bugetul alocat ONG-urilor, în condițiile în care confom HCL 28/2016, sunt alte organizații nonguvernamentale care au alocate sume ce depășesc bugetul alocat Asociației Stea: Asociaţiei Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare i-a fost alocată suma de 415.800 lei; Asociaţiei Surorile de Caritate ”Sfântul Vincenţiu″ Satu Mare i-a fost alocată suma de 167500 lei; Asociaţiei Langdon Down Transilvania Satu Mare i-a fost alocată suma de 126000 lei, iar altele au finanțare publică comparabilă : Asociaţiei Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului Satu Mare i-a fost alocată suma de 105600 lei iar Asociaţiei ”Sfântul Benedict″ pentru Autişti Satu Mare i-a fost alocată suma de 90100 lei.

De-a lungul anilor, Asociația Stea s-a bucurat de prezența, atenția și ajutorul OAMENILOR din Satu Mare. Aceștia au participat cu drag la evenimentele caritabile organizate de noi, la acțiunile în comunitate sau care pur și simplu ne-au trecut pragul, lăsând la poartă clasa politică din care fac parte, statutul lor sau alte „etichete” și trăind bucuria de a-și ajuta aproapele. 

Subliniem încă o dată că Asociația Stea este o organizație nonguvernamentală, independentă, apolitică, fără afiliere confesională a cărei misiune este aceea de a contribui și de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil și tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăți responsabile.

Cristina Bala

Director Asociația Stea

90 comentarii

 1. Observator Răspunde

  Reacţia dumneavoastră lasă loc la interpretări.

 2. steluta Răspunde

  Este regretabil ca Asociatia Stea si/a murdarit imagine de pana acum, implicandu/se in mizeriile de campanie ale lui Coica. Pacat cei de la Stea s/au coborat la impartirea bograciului cu aceasta calamitate care a lovit Satmarul, pe numele sau Coica Dorel Costel.

 3. satmarean Răspunde

  Pomana Electorala! Cam asta e tot ce poate oferi dl Coica!

 4. Tudor Răspunde

  Acest domn, Coica, considera ca noi toți, suntem asistații lui sociali!
  Orașul este al nostru, iar noi dorim sa dezvoltam, chiar dacă ne sabotați, lipsindu-ne de infrastructura, de investiții si de viziune!

 5. Anamaria Răspunde

  E, fără niciun dubiu, o încălcare a legii electorale.

 6. satmarean Răspunde

  Mai lăsaţine cu vrăjala. V-a văyut toata lumea alături de Coica şi candidaţii PSD lângă ceaun. Dacă tăceaţi, nu ieseaţi atât de şifonaţi. V-aţi vândut pe bani mărunţi primaelui (S)Coica, cel care va dat o căruţă de bani anul ăsta ca să-i faceţi campanie mascata. Vom vedea ce le veti povesti procurorulor cand vă vor lua la întrebări.

 7. Radu Răspunde

  Asociatia Stea, partenera ? Ca acolo-s doar oamenii PSD-eului: consiliera personala Glodean, reprezentanta PSD in BEJ Vaida, Consiliera Manuela Rogoz , iar bogracsul il gusta Coica, candidatul PSD la Primaria Satu Mare! Iar noi suntem prostii vostri, nu?

 8. Alex Răspunde

  Este evident mita electorala.

 9. Zeus Răspunde

  Din păcate,cei din Asociaţie, amestecaţi lucrurile prin această reacţie. Ceea ce a făcut Adrian Cozma arată responsabilitate faţă de noi, cetăţenii ce ne plătim taxele.

 10. andrei Răspunde

  I CIUDA LUI COZMA CA NU S-A LINS SI EL PE BOT CU CIORBA, dar el inhaleaza doar fum de la JINLING-urile lui!

 11. @andrei Răspunde

  Dupa cum vorbesti, e clar ca esti unul dintre postacii lui Coica, unul dintre cei care s-au lins pe botic cu bogracs si a primit apoi o tigareta adusa de la fasie cu mabulantele lui Dottore Coica Costel Mişel

 12. Liberalul Răspunde

  Din păcate, primarul în funcție, Dorel Coica, împreună cu echipa PSD, au confiscat electoral această sărbătoare,Ziua Familiei.

 13. Sătmărean Răspunde

  Nu e adevărat că Asociația Stea este co-organizatoare a Zilei Familiei, împreună cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, aflat în subordinea Primăriei?

 14. Ion Răspunde

  Este normal ca Asociația Stea, împreună cu primarul PSD Dorel Coica și Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, consideră că o cheltuială socială eficientă și justificată ar fi aceea de a împărți gratuit bogracs de Ziua Familiei, în plină campanie electorală?!

  • Ela Răspunde

   Pacat ca v-ati murdarit imaginea!Pana atunci asociatia a fost respectata.

 15. Oana Răspunde

  Alea-s bazaconii pesediste, nu reactie corecta.

 16. indignare Răspunde

  Cei ordinari si astia de la Stea. Din banii dati de Primarie, in loc sa+i cheltuie pe copiii saraci, prefera sa organizeze chermeze pentru campania lui Coica. Nesimtire ordinara a unei asociatii si dezmat electoral pe banii publici alocati saracilor. Nu va e frica de Dumnezeu?

 17. Intrebare Răspunde

  Dupa parerea mea, ar trebui sa se sesizeze si cei de la Biroul Electoral Judeţean. Ar trebui sa o intrebe pe reprezentanta PSD in BEJ, madam Vaida, ce cauta alaturi de inca primarul Costel Coica la impartit de portii de bogracs ca pomana electorala. Consider ca ar trebui sa raspunda in fata legii, la fel ca si Coica si cei de la Asociatia Stea.

 18. Gigi Răspunde

  Oameni buni de ce sunteti rai ? Eu nu tin cu nici o culoare politica dar actiunea asta a Asociatei Stea a fost mediatizata si in presa. In articol scria ca se va organiza concurs de gatit bogracs si ca asteapta inscrieri! De ce nu v-ati inscris si dv ceilalti ca doar era liber pt toata lumea. Acuma veniti si improscati cu noroi…eu cred ca de ciuda ce va este !

 19. Simona Tanase Răspunde

  si de zilele orasului o sa fie de vina tot domnul primar, de Balkan voley, tot el, deci absolut toate evenimentele la care este invitat sunt special facute pentru campania lui??? ce prostie e asta… cum puteti gandi asa…???

 20. Aurel Răspunde

  Primarul Coica a avut tot dreptul sa mearga in zona inundabila , doar este o amenajare realizata de Primaria Municipiului si sa nu desconsiderati satmarenii pt ca nu mai pot fi cumparati cu un bol de bogracs !!

 21. Adrian Răspunde

  Fratilor acest Adrian Cozma care se plimba pe dig duminica si se uita cu jind la Bogracs este foarte frustat . Dar am inteles ca este de meserie avocat, turnator, duplicitat …actor de prost gust , se pricepe numai la must…la bogracs nu prea cred, de aceea nu s-a incumetat :-)))

 22. Paula Răspunde

  Numai de bine despre cei care pot sa aduca zambetul si pe fetele unor copiii necajiti care nu au puterea sa zambeasca.

 23. Daniel Răspunde

  Domnul asta Cozma nu stie sa faca altceva! Atata stie el ,ce sa facem noi?Nu l votam !

 24. paula Răspunde

  satmareni, aici sunt banii dumneavoastra!!!!! si ce de bani!!!!! astia de la asociatia stea vorbesc de sute de mii de lei cum vorbim noi de bani de covrigi!!! SATMARENI, VI SE PARE NORMAL sau credeti ca e ceva necurat la mijloc???????!!!!!!

 25. nyusi Răspunde

  ce de bani!!!! bani publici… ai tuturor… si eu vreau

 26. Andrei Răspunde

  Ba ori si-a facut Adisoru echipa de postaci ori s-a dus cu fracsu si-au luat vreo 10 telefoane, la Digi ca-i mai eftin, au scos din janta de 16 toli jinlingu asa de STRESRELIEVE si au bagat frate la conturi false ca e disperati baietii nu gluma…la ce sondaje sunt….nu cred ca mai spala el nici masini pe la consiliu dupa 5 iunie…daramite primarie….

 27. figaro Răspunde

  Deci “opam draghe”!
  Duminica Cozma dadea tarcoale cu bicicleta pe dig, Gabor era de partea cealalta a digului (pe Proiectantului) urmarea de la distanta desfasurarea, o drona filma totul… cat de disperati sunteti bai “fratilor” sa murdariti cu rahat o actiune la care putea participa oricine, fiind o competitie deschisa publicului. Asociatia Stea ingrijeste si incearca sa reeduce copii defavorizati pentru a-i integra in societate. Sa te legi de o astfel de actiune mi se pare de un prost gust, de o nesimtire, de o ipocrizie fara margini. Sa-ti fie rusine Cozma pentru faptul ca murdaresti o actiune apolitica si incerci sa o transformi in interes personal ca fiind politica, sa beneficiezi tu vezi Doamne de niscaiva voturi! Esti penibil! La fel cum e toata echipa ta! Ba mai mult… cati oameni mai ai dupa tine prin campanie, ca vad ca ai tot mai putini!

  • Ion Răspunde

   nu trebuia sa participe COIca cu echipa sa de lingai imbracati in ROSU si totul iesea perfect.
   pacat ca olteanul a murdarit actiunea.

   • figaro Răspunde

    De ce, pentru ca asa zici tu? Tu intelegi faptul ca a fost o actiune deschisa publicului, un concurs la care putea participa toata lumea… se pare ca nu intelegi, si ca si idolul tau Cozma murdaresti cu rahat o actiune de altfel foarte reusita.

    • serios ? Răspunde

     du-te canta in alta parte, aici nu te asculta nimeni !
     intelege ca e dubios omule, defapt, ce sa intelegi cand COIca se sterge la fund cu tine, si tu ii permiti.

  • Ion Satmarean Răspunde

   Baţi câmpii, Figaro!

 28. Norick Răspunde

  Am vazut si eu filmul.Era acolo si un caine cu limba mare ,care a lins “bogracsul” curat ca lacrima… 😛 😀 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.