Ultima actualizare: ieri, 23:01
Locale

Clădirile periculoase din Satu Mare, în atenția Prefecturii. Sarcini pentru Primărie

prefectura satu mareAvând în vedere evenimentul produs în data de 30 aprilie în municipiul Satu Mare, str. Horea nr. 2, clădire monument istoric, când o bucată din zidul imobilului a căzut pe trotuar, în cursul zilei de astăzi, la nivelul Instituției Prefectului – județul Satu Mare a avut loc o ședință de lucru în care s-a realizat o scurtă analiză a tuturor clădirilor monument istoric din municipiul Satu Mare.

În cadrul ședinței de lucru reprezentanții instituțiilor cu competențe în domeniu ai Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare, Inspectoratului Județean în Construcții Satu Mare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al Județului Satu Mare, Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și-au prezentat punctele de vedere privind întreținerea și posibilitățile de reabilitare ale acestora.

piata libertatii3

În urma acestei ședințe, Primăriei Satu Mare i s-au trasat o serie de sarcini și anume:

• Inventarierea clădirilor monument istoric și a altor imobile din ansambluri sau situri istorice aflate în proprietatea publică ori privată care prezintă risc pentru siguranța cetățeanului
• Identificarea de soluții pentru rezolvarea situațiilor imobilelor Hotel Dacia și a celui situat pe str. Rândunelelor nr.1 (clădirea sprijinită în bârne)
• Notificarea de către primăria municipiului Satu Mare a proprietarilor privați de imobile privind obligațiile care le revin în conformitate cu legislația în vigoare, Legea 422/2001.
• Identificarea de fonduri necesare pentru reabilitarea clădirilor monument istoric și a altor imobile din ansambluri sau situri istorice aflate în proprietatea publică ori privată
• Marcarea zonelor cu probleme pentru a evita producerea unor situații de urgență, acestea venind în sprijinul și siguranța cetățenilor.

Un comentariu

  1. ciolan Răspunde

    S a trezit si domn budescu din letargie?!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.