Ultima actualizare: azi, 14:22
Locale

Dezastru în comerțul sătmărean înainte de Paște. Ce au găsit cei de la OPC

CJPC Satu MareMagazinele din județul Satu Mare au încălcat, pur și simplu, în picioare legislația în domeniul comerțului în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, toate acestea în numele ”sfântului profit”. Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au vizitat o parte dintre acestea, controalele încheindu-se, în multe cazuri, cu amenzi.

În total, au fost verificate 19 magazine, atât din mediul urban, cât și din cel rural. În urma deficiențelor constatate, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a 44,5 kg de produse alimentare, precum și a 375 ornamente pascale în valoare totală de 1.445 de lei. Totodată, au fost aplicate amenzi în cuantum de 10.000 de lei.

Astfel, în două magazine din Satu Mare produsele alimentare nu au fost etichetate, la alte cinci magazine din Satu Mare nu existau etichete de informare în limba română, iar la un alt magazin nu existau etichete de informare privind termenul de valabilitate pentru pulpă de porc. În acest ultim magazin nu erau respectate nici temperaturile de păstrare a cărnii. De asemenea, au mai fost constatate lipsa prețurilor la unele sortimente de vin, cozonac, pască, carne și preparate din carne. 

3 comentarii

 1. Precup Simion Răspunde

  Sa fim SERIOSI, 44 kg, carne, ma rog, virgula ceva si nu stiu citi cozonaci sau pasti, e un RECORD NEMAIPOMENIT. Citi oameni au actionat, si cite zile?. Nu de alta ca sa stim care cu cati miei sau cozonaci,pasca au mers acasa. sa nu vb. de vin,palinca,bere,apa,suc si bineinteles.. fructe. BRAVO DSV, a-ti facut un record greu de egalat. Pe la anul chemati si pe astia de la…., stiti voi cine, nu DNA, sa va omologheze.

 2. Precup Simion Răspunde

  Apropo, de titlu, cu DEZASTRU IN COMERTUL SATMAREAN. ne facem de ratati, cind ei nu au confiscat nici 2 miei si juma, LA UN JUDET INTREG.

 3. asder Răspunde

  de ce nu se publica NICIODATA magazinele-restaurantele cu probleme.nu au voie?
  asteptam explicatiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.