Ultima actualizare: azi, 22:51
Locale

Evaziune fiscală cu cereale la Satu Mare. Transport ilegal depistat la Chereușa

transpor ilegal de cereale satu mareO echipă de poliţişti careieni, formată din specialişti de investigarea criminalităţii economice şi un specialist criminalist, sprijiniți de poliţişti din  cadrul Posturilor de Poliție Comunale Santău și Pir, au oprit sâmbătă, în jurul orelor 14.50,  în trafic, pe raza localităţii Chereușa, un autotren cu semiremorcă, care transporta cereale, porumb boabe.  Autovehiculul, aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Argeș,  era condus de numitul F.Bebe, de 43 ani,  din localitatea Șelaru, judeţul Dîmbovița, angajat în calitate de  conducător  auto al societăţii.

În urma verificării documentelor de proveniență și a cantității de cereale transportate, poliţiştii au  procedat la cântărirea încărcăturii, stabilindu-se o cantitate totală de porumb boabe de 38.900 kg, mai mare cu 13.760 kg,  faţă de cantitatea care figura  în avizul de însoțire a mărfii.

Având în vedere neconcordanța între documentele prezentate  și încărcătura transportată,  cercetările continuă sub  aspectul săvârşirii  infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art.9, lit.b din Legea 241/2005 consolidată, constând în omisiunea înregistrării în tot sau în parte în evidența contabilă a veniturilor realizate. În cauză urmează a fi stabilită întinderea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului. 

2 comentarii

  1. Fara Cap Răspunde

    Doar pentru evaziune? Da depasirea greutati maxime admise nu a fost incalcata? Asa nu avem noi drumuri in oras, refacem podu tot la 2 ani ca vin smecherii cu masa maxima depasita cu tonele.
    As pune cantar la toate intrarile in oras si toate TIR-urile cantarite. UNDE II COICA?

    • gigi Răspunde

      La sambra,pupa-n cur psd-istii sefi,n-are el vreme de primarie.Tic-Tac ,scapam imediat de el…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.