Ultima actualizare: azi, 12:08

Locale

Ioan Opriș: Prioritatea nr. 1 a orașului este actualizarea Planului de Urbanism General (VIDEO)

Ioan OprisPrioritatea nr. 1 a candidatului UNPR la Primăria Satu Mare, Ioan Opriș, este reactualizarea Planului de Urbanism General a orașului. Satu Mare duce lipsă de viziune și de un Plan de Urbanism General conectat la anul 2016. PUG-ul este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului și de dezvoltare a municipiului Satu Mare.

Planul de Urbanism General actual, după care funcționează și în prezent municipiul Satu Mare, este din 1997. După 19 ani este imperios necesar unul actualizat, prin care să se valorifice potențialul natural, economic și uman al orașului. În ultimii ani s-a construit haotic, cu blocuri între case, cu zone comerciale în mijlocul orașului. ”Avem fabrici în centrul Sătmarului care ar trebui scoase la periferie pentru a lasă spații curate pe care se pot amenaja parcuri sau locuri de joacă pentru copii, locuri de relaxare pentru toată lumea”, spune Ioan Opriș.

Printr-un Plan de Urbanism General actualizat se va stabili un nou teritoriu intravilan și se vor delimita zonele construibile și funcționale, a zonelor cu interdicție temporară și definitivă de construire, precum și a zonelor protejate și a suprafețelor pe care se pot realiza obiective de utilitate publică.

Votați candidatul UNPR, Ioan Opriș!

Sursa: UNPR Satu Mare

6 comentarii

  1. Vasile C. Răspunde

    Aveti grijă cu PUG-ul!Coica a pus la bataie introducerea in intravilan a 1318 ha.Arhitectul Sârbu de la Bucureşti actionează in acest sens.Ce-i rău in asta?Păi vă spun eu pe scurt:in 1989 S.M. avea 135 000 loc. azi are 102 000.Asta inseamnă ca s-au eliberat 10 000 de locuinte,vro 2-3000 sunt in vanzare.A introduce sute de hectare(sute!!!) este un gest de iresponsabilitate al autoritaţilor locale faţă de cei care au muncit o viata si se vor vedea ca nu pot vinde din cauza inflaţiei de locuinte.Lobby-ul arhitecţilor este puternic,am vazut la ,,dezbaterea” noului PUG.Ăstia n-au nici un Dumnezeu,ei stiu ca trebuie sa facă bani şi asta fac,nu conteaza ca se profileaza un dezastru imobiliar care va duce la o criza stil ,,Satu Mare”.Desi L350 a urbanismului,le permite să ceara echiparea edilitară completă celor care introduc in intravilan terenuri,lucrul acesta nu s-a intâmplat până acum.Oare de ce?

  2. Satmarean Răspunde

    Numai erori medicale si administrative are acest edil.

  3. Florin Răspunde

    Stimate domnule Ioan Opriș mai cautam pistolul pierdut!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.