Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Lecţii despre siguranţă susţinute de ISU şi E.ON la Odoreu şi Ambud (FOTO)

lectii ISU1Elevii de la Şcolile Gimnaziale din Odoreu şi Ambud au fost astăzi gazdele specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare şi E.ON România care au susţinut lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie.

Prin jocuri interactive şi simulări de situaţii, cei peste 90 de copii care au participat la aceste lecții, au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz dar şi cum pot folosi în siguranţă gazele naturale şi electricitatea.

Cele mai antrenante momente au fost cele în care, contra cronometru, copiii au identificat răspunsurile corecte la întrebările din cadrul concursului „Eu ştiu!”, la finalul căruia au fost recompensaţi cu premii.

„Suntem bucuroşi că facem parte din acest proiect de informare. Lecţia de siguranţă susţinută de specialiştii E.ON şi ISU are un mare impact asupra elevilor, ei dobândind de la sursă informaţii utile într-un mod interactiv foarte captivant. Un om bine informat îşi poate salva viaţa în situaţii  periculoase”, afirmă Sarca Livia, Directorul Şcolii Gimnaziale Odoreu.

„Mulţumim E.ON şi ISU pentru informaţiile transmise. Activităţile au fost interesante şi folositoare, atât pentru noi cât şi pentru elevi. Trebuie să conştientizăm riscurile pe care le prezintă improvizaţiile la instalaţiile de gaz”, a precizat Hajer Octavian, DirectorulŞcolii Gimnaziale din Ambud.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.