Ultima actualizare: azi, 21:32
Locale

Seară magică cu Erik Truffaz Quartet și Sophie Hunger (FOTO)

Erik Truffaz (7)Și a fost duminică seara concertul de jazz  Erik Truffaz Quartet și Sophie Hunger. Sala filarmonicii, aproape plină. Lume deosebită, fețe pe care nu le vezi la nici un fel de alte concerte. Mare parte iubitori, cunoscători unii chiar împătimiți de acest gen muzical. Au venit spectatori și din Baia Mare, Sighet, Seini, Zalău sau Oradea. Nu în fiecare zi ajunge o asemenea trupă în Satu Mare, nici chiar în România.

După ce cu o seară înainte au cântat la Budapesta cu sala plină, artiștii au poposit pe scena sătmăreană după cinci ani, în 2011 ei fiind prezenți atunci la Samfest Jazz .

 Concertul a început cu un mini-recital al lui Sophie Hunger, o artistă aflată în plină ascensiune, cu o voce pe care o stăpânește impecabil. Chitara și pianul au însoțit-o, completându-i fericit glasul. Cu o simplitate și modestie caracteristică marilor artiști, Sophie s-a dăruit total publicului. A urmat apoi quartetul Erik Truffaz cu inegalabilul artist,  a cărui nume îl poartă. Trompeta-i magică a răsunat ca un strigăt către muzica adevărată. Profesioniști, în adevăratul sens al cuvântului, cei patru instrumentiști au avut pe rând momentul lor de reprezentație. O combinație fericită între două generații, pianistul Benoit Corboz și maestrul Truffaz, amândoi cu părul alb, au excelat prin maturitate și experiență în timp ce basistul Marcello Giuliani  și toboșarul Arthur Hnatek au venit cu vitalitatea și exuberanța specifică tinereții. Și totuși, deasupra tuturor, trompeta lui Truffaz, sunetul ei magic ne-a gâdilat auzul. Bătrânelul simpatic, simplu dar sofisticat, emanând un aer parizian (cu toate că vine din Elveția) a magnetizat privirile tuturor.

Împreună au reușit să creeze o stare excepțională, fără stridențe, o muzică care poate încânta pe oricine, cunoscători sau simpli iubitori de muzică bună. La unison, toți au fost de acord că au asistat la un concert unic, pe care l-au răsplătit cu minute în șir de aplauze. Dar cel mai pregnant mi-a rămas în minte zâmbetele largi lipite pe fețele auditoriului, la ieșirea din sală. 

Un comentariu

  1. carcotas Răspunde

    Dacă avem norocul după alegeri de un primar deschis la minte poate vor reînvia manifestările culturale ce aveau loc inainte de Dorel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Expoziţia “Fotoetnografica” Valea Vişeului, la Satu Mare

Ca urmare a bunei colaborări între Centrele Judeţene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi Maramureş, iubitorii de...

Închide