Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Victimele inundațiilor din 14 Mai, comemorate astăzi la Satu Mare (FOTO)

14 mai satu mareOficialitățile locale și județene, dar și reprezentanții unor formațiuni politice au depus azi, 14 mai, jerbe de flori în memoria victimelor inundațiilor din primăvara anului 1970. Evenimentul a avut loc la monumentul închinat victimelor inundațiilor, situat în Cartierul 14 Mai din municipiul reședință de județ.

La eveniment au participat prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca dar și liderii unor formațiuni politice precum: deputatul Kereskenyi Gabor și senatorul Pataki Csaba din partea UDMR, Adrian Cozma și Romeo Nicoară de la PNL, dar și reprezentați ai PSD, ALDE, PMP și PND.

Comemorarea victimelor a început cu oficierea unui scurt „Te Deum” în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din mai 1970, după care au urmat depunerile de jerbe.

Au trecut 46 de ani de la prăpădul din 14 mai 1970, când apele Someșului au năvălit peste casele și pământurile sătmărenilor, valurile înghițind tot ce găseau în cale. Puhoiul a luat 56 de vieţi omeneşti, au fost distruse 4.093 de case, afectate 28.076 de clădiri şi au fost inundate peste 120.000 hectare de teren.

3 comentarii

  1. mata Răspunde

    Organizare de numa ,numa:ce comemoram?Victime,auzi domnu organizator…Victime.Fara un simbolic moment de reculegere???
    Un prefect ultraliberal venit cu pluta,in costum de pescar fugarit de ploaie.
    Mai lipsea parintele protopop sa intoneze cu voce specifica :La multi ani !!!

  2. dr cotas Răspunde

    Chelul oltean, mincinosul ordinar din Mehedinti COI CA a fost cea mai mare calamitate naturala in istoria orasului nostru NU inundatiile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.