Ultima actualizare: ieri, 21:54
Locale

Ziua Internațională a Familiei, marcată duminică la Satu Mare (FOTO)

ziua familiei satu mareZiua Internațională a Familiei a fost marcată la Satu Mare prin organizarea, de către Asociația Stea, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, a unui picnic în zona terenului amenajat pe malul Someșului, în cartierul Micro 16. Evenimentul a fost dedicat familiilor cu membri de toate vârstele și a avut ca scop sensibilizarea comunității cu privire la importanța familiei.

Cu această ocazie, a fost organizat și un concurs de bogracs, iar cei mici au avut parte de multe jocuri pregătite cu drag de echipa Asociației Stea. Participanții au trăit bucuria de a-și petrece, împreună cu cei dragi, timpul liber într-o atmosferă destinsă de sărbătoare. Cu toții au avut ocazia de a încerca în familie o serie de jocuri de societate puse la dispoziție de către organizatori, dar și de a profita de spațiile amenajate de municipalitate pentru alte activități în aer liber.

Nu au lipsit standurile de face-painting și atelierele de desene, iar din jumătate în jumătate de oră, familiile doritoare s-au înscris la o serie de jocuri sportive prin care și-au testat dibăcia și agilitatea în câștigarea diplomelor pregătite pentru cele mai deosebite familii din Satu Mare.

La eveniment și-a făcut apariția și primarul Dorel Coica, care a fost invitat să deguste bugracsul fiecărei familii, astfel că edilul s-a conformat și a gustat din toate.

Tot cu această ocazie, sătmărenii au avut ocazia să afle de la echipa asociației Stea detalii despre programele de voluntariat derulate în cadrul acestei organizații, fiind încurajați ca împreună cu familiile lor să-și dedice o parte a timpului lor liber pentru astfel de activități. 

13 comentarii

 1. Juji Răspunde

  emanuela rogoz amanta lui Coica este in prin plan. se pare ca acest weekend al familiei a fost acaparat si distrus de Coi-ca si nenorocitii lui

 2. ardelean Răspunde

  Un succes teribil…numar cu greu acolo 30 de persoane,….nici macar cate cosuri de gunoi s-au inagurat in mandatul Dorel-ului de Satu Mare

  • matroz Răspunde

   @ardelean:dar cine te-a pus si de ce numeri persoanele?Te verifici daca mai stii numara?Ce are sula cu prostia ta?

 3. Sătmărean Răspunde

  Ieri, 15 mai, ar fi trebuit să fie o zi a tuturor sătmărenilor: Ziua Familiei. Din păcate, primarul în funcție, Dorel Coica, împreună cu echipa PSD, au confiscat electoral această sărbătoare.

 4. observator Răspunde

  Pomana Electorala!!!
  Cam asta e tot ce poate oferi dl Coica!

 5. satmarean Răspunde

  Cum vă permiteți să faceți lucruri de genul asta in campanie !? Nu îmi imaginez ce o sa faceți de ziua orașului,domnule primar !

 6. Tudor Răspunde

  Acest domn, Coica, considera ca noi toți, suntem asistații lui sociali!
  Orașul este al nostru, iar noi dorim sa dezvoltam, chiar dacă ne sabotați, lipsindu-ne de infrastructura, de investiții si de viziune.
  Nu dorim sa va umplem cabinetele!!!

 7. Radu Răspunde

  E, fără niciun dubiu, o încălcare a legii electorale. E, fără niciun dubiu, o încălcare a legii electorale.

 8. Liberalul Răspunde

  Din păcate, primarul în funcție, Dorel Coica, împreună cu echipa PSD, au confiscat electoral această sărbătoare. Și au făcut-o prin abuz și fraudă, fapt care mă obligă să înaintez o plângere penală împotriva primarului Coica și a PSD pentru mită electorală.
  Iată faptele:
  • Asociația Stea este co-organizatoare a Zilei Familiei, împreună cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, aflat în subordinea Primăriei.
  • În anul electoral 2016, Asociația Stea primește, față de anul 2015, alocări bugetare aproape triple: de la 42 000 lei, la 111 700 lei.
  • Asociația Stea, împreună cu primarul PSD Dorel Coica și Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, consideră că o cheltuială socială eficientă și justificată ar fi aceea de a împărți gratuit bogracs de Ziua Familiei, în plină campanie electorală.
  • Asociația Stea găsește de cuviință ca, la această ediție a Zilei Familiei, să-și invite binefăcătorul, cel care i-a triplat alocările bugetare, primarul Coica, întâmplător și candidat la Primărie, să învârtă în ceaunele cu bogracs și să împartă porțiile.
  • Ca o notă amuzantă, Asociația Stea câștigă „concursul” culinar electoral pe care tot ea l-a organizat.
  Prezint mai jos extrase din hotărârile CLM de finanțare a Asociației Stea și fotografii de la evenimentul Ziua Familiei 2016.
  Anul 2015: Asociația Stea primește 42 000 lei de la bugetul local.
  HCL 25/2015-02
  “Art.24. Se aprobă alocarea sumei de 42.000 lei pentru anul 2015, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru cofinanţarea proiectului „Parteneriat intersectorial – baza serviciilor sociale de calitate” aprobată prin H.C.L. nr. 179/2013 şi a serviciilor sociale oferite în cadrul centrului de zi.
  Anul 2016, an electoral: Asociația Stea primește o sumă triplă de la bugetul local.
  HCL 28/2016-02
  “Art.23. (1) Se aprobă alocarea sumei de 95.000 lei pentru anul 2016, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru asigurarea serviciilor sociale oferite în cadrul centrului de zi.(2) Se aprobă alocarea sumei de 16.700 lei pentru anul 2016, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru cofinanţarea proiectului „Parteneriat intersectorial – baza serviciilor sociale de calitate” aprobată prin H.C.L. nr. 179/2013 .”
  De menționat că, în anul 2016, finanțările către alte 27 de asociații (sportive, culturale și de tineret) au fost de 200 000 de lei, finanțări prin Centrul Cultural GM Zamfirescu. O sumă nici măcar dublă față de cea primită de O SINGURĂ ASOCIAȚIE, asociația Stea, ca organizatoare a evenimentului electoral Ziua Familiei.

 9. Coco Jumbo Răspunde

  Din pacate Asociatia Stea a gresit enorm, transformandu-se intr-o anexa a PSD-ului! Sa va fie rusine doamna presedinte!

 10. dr cotas Răspunde

  Gasca de penali: Eni Glodean, Radu Roca, Ionut Bujor, Manuela Rogoz, Silviu Sumlas… Adunatura de fripturisti.
  PS: unde-i tractorasul din China???!!!

 11. mirela Răspunde

  CE RAU VA DOARE CARCOTASILOR CARE NU ATI FACUT SI NU VETI FACE NIMIC IN VIATA VOASTRA! cOZMA, NU TI-AI VANDUT TIGARILE LA ZIUA FAMILIEI??? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.