Ultima actualizare: azi, 13:22
Locale

Analiză Capital: Unicarm Satu Mare, cel mai important producător de carne. A depăşit Caroli şi Cris Tim

Unicarm

Vasile Lucut

Unicarm Satu Mare a devenit anul trecut cel mai imporant producător de carne din România, arată o analiză a revistei Capital, făcută pe baza datelor transmise de Registrul Comerţului.

Anul trecut, cei mai importanţi producători de carne au obţinut în total afaceri în valoare de 300 de milioane de euro (1,3 miliarde de lei).
“Cel mai important producător de carne din România este Unicarm. În spatele acestui brand stă omul de afaceri Vasile Lucuţ, care potrivit ediţiei din 2015 a Top 300 Cei mai bogaţi România, deţinea o avere de 80-82 de milioane de euro. El a construit un business puternic în retail şi producţie, ajungând anul trecut la un rulaj de 645 de milioane de lei şi la un număr de circa 2.800 de angajaţi. Antreprenorul din Satu Mare a obţinut, anul trecut, un profit brut de aproape 34 de milioane de lei, în creştere faţă de 2014, an în care profitul se cifra la 29 de milioane de lei. Sub brandul Unicarm funcţionează o reţea de aproximativ 100 de magazine”, precizează Capital.ro.
O altă companie notabilă din industrie este Caroli Foods Group. Firma a ajuns la o cifră de afaceri de 400 de milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de 2014. În timp ce profitul a fost de 18,4 milioane de lei în 2015, mai mic faţă de 2014 – 21 de milioane de lei. Grupul Caroli include firmele Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL, Caroli Management SRL and Tabco – Campofrio SA. Acţionarul majoritar în cadrul grupului este compania Kenes BV.
În topul celor mai mari producători de carne, compania Recunostinta Prodcom Impex, din Filipeştii de Pădure. Firma este deţinută de omul de afaceri Radu Timiş. Anul trecut, compania a înregistrat afaceri în valoare de 309 milioane de lei, mai mult decât în 2014, an în care afacerile se cifrau la 276 milioane de lei. Profitul obţinut s-a cifrat la aproape 6 milioane de lei. Radu Timş este fondatorul şi preşedintele grupului Cris-Tim, grup de firme are activităţi în producţia de mezeluri şi preparate din carne.

Un comentariu

  1. Fara Cap Răspunde

    Articol de 2 lei, comparati ii inegala. Caroli si restu nu proceseaza lapte si nici lant de desfacere nu au. Cum sa zici ca Unicarm ii cel mai mare producator de carne?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.