Ultima actualizare: azi, 12:53
Locale

Urgia a lovit din plin ieri județul Satu Mare. Culturi distruse, acoperișuri sparte și smulse de vânt (FOTO)

boghisFenomene meteorologice extreme, nemaivăzute de foarte mulți ani la Satu Mare, s-au petrecut ieri în județ. Dimineață au căzut cantități însemnate de gheață în partea de vest a județului, iar la orele amiezii vijelia a făcut prăpăd.

Nenorocirile au început încă de dimineață, când în jurul orei 6.00, a căzut gheață la Vetiș, Oar, Moftin, Domănești, Dacia, Boghiș, Carei, Ghenci.

În Boghiș bucățile de gheață au fost foarte mari, aproape cât un ou de găină, și au distrus acoperișurile mai multor case. Ferma unui agricultor din Boghiș, care are peste o sută de vaci, a fost distrusă aproape complet de bucățile mari de gheață. 

De asemenea în Boghiș, Domănești, Carei și Ghenci au fost distruse de grindină sute de hectare de culturi agricole.

Înainte de ora 12.00, asupra județului Satu Mare s-a abătut un alt val de furtună. Autoritățile au și emis, în prealabil, un cod portocaliu de grindină și vijelii pentru întreg județul Satu Mare.

Furtuna de la ora 12.00 a făcut ravagii tot în Boghiș, dar și în localitățile apropiate, unde acoperișurile câtorva case au fost pur și simplu smulse de vijelie.

După ce va trece urgia, foarte probabil va fi formată o comisie care va evalua pagubele produse de gheață și vijelii la nivelul întregului județ. 

Un comentariu

  1. Fara Cap Răspunde

    La o amarata de grindina deja suntem pe spate, de vine un cutremur ne-am rezolvat pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.