Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

“Atenţie! Bloc în pericol de prăbuşire!” Oamenii stau la bere… (FOTO)

bloc pericol de prabusire satu mare (12)Un bloc cu două etaje din Piaţa 14 Mai,  în care locuiesc opt familii, a fost împrejmuit de marţi după amiaza de reprezentanţii Primăriei Satu Mare la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii, pe motiv că ar fi în pericol de prăbuşire. Cu toate acestea, locatarii nu au părăsit imobilul, barul de la parter, deţinut de un om de afaceri, funcţionează în continuare fără probleme, iar oamenii stau liniştitţi la cafea şi bere. Nimeni nu crede că blocul s-ar putea prăbuşi.

Localnicii povestesc că totul a început în anul 2007, când un om de afaceri a cumpărat tot parterul blocului şi a făcut modificări, a dărmâmat câţiva pereţi, astfel că structura ar fi fost afectată. De câţiva ani, un stâlp de susţinere din bar s-a mişcat, în unele zone au apărut crăpături iar în altele nu se vede nimic. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat o expertiză şi a solicitat evacuarea imediată a imobilului, stabilind că este pericol de prăbuşire. Locatarii au comandat o expertiză, care arată că lucrările de consolidare ar fi de circa 40.000 de euro, proprietarul fiecărui apartament trebuind să achite câte 3.700 de euro. Problema cea mare o reprezintă însă faptul că majoritatea locatarilor sunt persoane vârstnice, trecute de 60 de ani, iar obţinerea banilor chiar este o probemă.

Oricum, locatarilor nu le este teamă că blocul s-ar putea prăbuşi, şi consideră împrejmuirea o măsură extremă. Ei au discutat deja cu o firmă, care urmează să se apuce de lucrări. Localnicii nu sunt însă mulţumiţi de faptul că în ciuda tuturor explicaţiilor nu reiese de nicăieri foarte clar că structura imobilului ar fi fost afectată de lucrările de la parter, sau că s-ar fi mişcat solul. Interesant este că această problemă a apărut oar la acest bloc, deşi mai multe au fost ridicate în acea perioadă. Blocul, construit pe piloni, din cărămidă, a fost construit după inundaţiile din 1970, şi au fost plătite de proprietari.

Situaţia de la faţa locului este una destul de ciudată, clădirea este înconjurată cu instripţii “Atenţie! Clădire în pericol de prăbuşire!”, locatarii stau mai departe fără probleme, iar clienţii îşi servesc mai departe cafelele şi berile la parter. În imediata vecinătate a blocului este şi o staţie de autobuz, iar dacă, Doamne fereşte, clădirea ar cădea, probabil ar fi victime şi de acolo…

6 comentarii

  1. Stela Liliana Mateoc Răspunde

    de ce nu se muta statia de autobuz de acolo?

  2. Fara Cap Răspunde

    De parca numai in 14 Mai au spart pereti cum ia taiat capul pe fiecare. In Carpati, Micro 17 si 16 nimeni nu a spart nici un perete.

  3. Fara Cap Răspunde

    Hai ca ai omorat limba romana.

    “Blocul, construit pe piloni, din cărămidă, a fost construit după inundaţiile din 1970, şi au fost plătite de proprietari.”

    Blocul au fost platite?
    Construit, construit,a fost, au fost,,.?

  4. ardelean Răspunde

    “…în unele zone au apărut crăpături iar în altele nu se vede nimic.”
    Mie asta cu “in altele nu se vede nimic”, sigur trebuie sa fie ceva, altfel nu era demn de mentionat, imi place cel mai mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.