Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

Dezastru aerian la Homorod. Exercițiu de antrenament pentru forțele de intervenție din județ (FOTO)

simulare1Mai multe ambulanțe, mașini de pompieri, de poliție dar și un laborator criminalistic s-au deplasat în această seară spre zona Homoroade-Oțeloaia, acolo unde a avut loc un exercițiu de simulare având ca scenariu prăbușirea unui avion.

Potrivit scenariului, un avion s-a prăbușit în zona localității Homoroade din județul Satu Mare azi, în jurul orei 20.00. În urma unui apel la 112, la fața locului au intervenit zeci de echipaje de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor: Socond, Supur, Homoroade, Bogdand, Crucişor şi Bârsău, Crucea Roşie filiala Satu Mare, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Direcţia Silvică Satu Mare, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor, A.C.A.R., Asociaţia de Salvări Speciale „MULTISALVA” şi Asociaţia Judeţeană de Radioamatorism.

Exercițiul denumit sugestiv „Antrenarea structurilor de intervenţie în caz de accident de aviaţie civilă – Zona Culmea Codrului”, a fost organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare. Prin acest demers, echipajele instituțiilor implicate și-au propus să-și testeze viteza de intervenție, în astfel de situații limită.

Un asemenea exercițiu a mai avut loc în județul Satu Mare în data de 11 septembrie 2013. La acea vreme, exercițiul s-a desfășurat la Aeroportul din Satu Mare.

Susa foto: Ovidiu Domide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.