Ultima actualizare: ieri, 21:22
Locale

Festivalul Tradițiilor și Meșteșugurilor Populare – Amați, ediția I (FOTO)

festival mestesuguri (4)Duminică, 26 iunie, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul  Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești, a organizat la Căminul Cultural din localitatea Amați, prima ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor.

În deschiderea evenimentului au vorbit: Primarul Comunei Păulești, Zenoviu Bontea, directorul Muzeului Județean, Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo și părintele paroh din localitatea Amați, Viorel Marc.

Deasemenea Asociația Culturală Borokagyoker și reprezentanții Tării Oașului care au adus meșteri populari.

Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești fiind multiculturalitatea,  programul artistic a fost oferit de artiștii sătmăreni. În program evoluând: Ansamblul Ceatăra din Carei, Ansamblul Folcloric Csodaszarvas din Agriș, Maria Petca Poptean și Petrică Mureșan. 

Sursa: Centrul de Creaţie

4 comentarii

 1. Haaaaa Răspunde

  Ce treabă are Paulestiul cu traditiile si mestesugurile populare??? Cam tot atât cât are cu magnoliile. Apropo anu ăsta ce s-a intamplat cu renumitul festival al magnoliei tot de la Paulesti???

  • Ion Răspunde

   nu iti inteleg motivul comentariului ? esti ceva frustrat de prin comuna ?

   • Haaaaa Răspunde

    E simplu Ioane, de ce la Paulesti un astfel de festival? Ce are specific, tradițional sau ce mestesugari are aceasta localitate? sau , acuma sunt răutăcios…cate magnolii sunt pe acolo ca eu chiar nu pricep de ce la Paulesti. Sunt sigur ca exista un motiv bine întemeiat, însă organizatorii ar fi trebuit sa ne explice de ce. E simplu.

    • Viorel Răspunde

     haaaa, sau hoooo. Pentru ca sunt un baiat dragut , hai sa-ti explic .La Amati a fost un eveniment reusit ,exista traditii si exista mestesugari .Daca tu esti un opozant de serviciu ,e bine ….Doar ca la noi , dupa traditie…mai bine te pisa tatal tau pe urzici .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
După caniculă, revin vijeliile la Satu Mare. Ce spun meteorologii

Administraţia Naţională de Meterologie a emis un cod galben pentru jumătatea nord vestică a ţării, astfel că după caniculă revin...

Închide