Ultima actualizare: ieri, 19:28

Locale

Intervenția pompierilor la un accident cu victime încarcerate. Scenarii dificile și surprinzătoare (FOTO&VIDEO)

descarcerare satu mareUn accident grav de circulație soldat cu victime încarcerate. Pompierii intervin în forță, stabilizează victima, apoi o scot dintre fiarele contorsionate ale mașinii. Acesta a fost doar unul dintre scenariile Fazei a-II-a, regională, a Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, care se desfășoară astăzi, pentru prima oară, la Satu Mare.

 Competiția are loc în parcarea Complexului Comercial Praktiker. La această etapă îşi arată cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii şase echipaje de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Sălaj, Maramureş și Satu Mare.

Concursul a debutat, așa cum era de așteptat, cu deschiderea oficială a competiției, la care, pe lângă conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare, au mai fost prezenți subprefectul Alfatter Tamas și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, dar și foste cadre de conducere a unității sătmărene.

Apoi cele șase echipaje au intrat în febra concursului. Primele probe simulau un grav accident de circulație soldat cu victime încarcerate. Echipajele, formate din pompieri și paramedici SMURD, avea la dispoziție câte 20 de minute pentru a-și duce exercițiul la bun sfârșit.

Intervenția s-a dovedit a fi destul de dificilă, însă echipajele ISU s-au descurcat onorabil, punându-se accent, în special, pe salvarea vieții victimelor.

La locul accidentului a fost multă agitație. Paramedicii și pompierii au intrat pe geam în mașină, i-au acordat victimei primul ajutor, în timp ce colegii lor de la descarcerare au asigurat mașinile avariate, au pregătit instrumentele și au tăiat autoturismul astfel încât victima să poată fi salvată. Intervenția pompierilor a fost urmărită și de câțiva sătmăreni curioși veniți la cumpărături.

Arbitrii au urmărit cu atenție intervenția pompierilor și au acordat puncte, pe baza cărora se vor acorda premii. Festivitatea de premiere va avea loc în această seară, iar primul loc se va califica la faza națională a acestei competiții.

Demn de menționat este faptul că aceasta este primul eveniment de acest gen care se desfăşoară în Satu Mare, competiție în care, până diseară, sătmărenii au posibilitatea să urmărească în mod real manevrele structurilor profesioniste de intervenţie ale judeţelor amintite, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordarea primului ajutor calificat în rezolvarea unor scenarii dificile și surprinzătoare.

Un comentariu

  1. Unu' Răspunde

    Bă, ce burdihan are condamnatu’ șef …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.