Ultima actualizare: azi, 14:36
Locale

Ioan Opriș: Transport gratuit pentru cetățenii orașului (VIDEO)

Ioan OprisSatu Mare nu este un oraș sărac, este un oraș cu bani prost administrați. Dacă în multe dintre orașele vestice care se află la doar câteva sute de kilometri de noi se poate ca transportul public să fie gratuit, de ce nu s-ar putea și în Satu Mare?

Prin gratuitatea oferită de administrația publică locală ar crește mobilitatea urbană, oamenii rămân cu mai mulți bani în buzunar și orașul devine mai prietenos cu antreprenorii care produc locuri de muncă.

Cred cu tărie că nu este normal ca un sătmărean să își cheltuie 20% din venituri pe transportul în comun și de asemena îmi propun o eficientizare a acestuia în orele de vârf 7:00-9:30 și 13:00-17:00”, spune candidatul UNPR la Primăria Satu Mare, Ioan Opriș.

În ceea ce privește transportul public gratuit propus de noi este realizabil datorită faptului că în prezent Primăria asigură 60% din fondurile necesare funcționării societății de transport. Diferența de 40%, care înseamnă în jur de 4 milioane, poate fi asigurată din reclame amplasate pe aceste stații de autobuz, din reclame pe autobuze, din contracte cu operatorii economici din municipiul Satu Mare”, a mai mărturisit Ioan Opriș. 

Sursa: UNPR Satu Mare

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Cum și-a finanțat Adi Ștef campania electorală din 2012: Cu bani de la morți!!!
    ”Arunc cu banii ca să moară toți dușmanii!” a fost sloganul președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, în campania electoral din 2012.
    Fondurile de care a dispus, fără număr, au fost puse atunci pe seama situației financiare foarte bune a firmelor Folda, ori a magazinelor deținute de Ovidiu Silaghi. După 4 ani adevărul iese la iveală. Adrian Ștef a vândut funcțiile din administrația public locală, cu banii înainte. Astfel, oricine a avut asiprații la vreo funcție a fost obligat de Ștef și Silaghi să scoată banii. Nimeni nu a fost execeptat de la taxă, nici măcar cei mai apropiați, Marcela Papici, Cristian Zaha sau Mariana Roman. Cristi Zaha, numit apoi șef de cabinet, iar ulterior pe diverse funcții de șef la Apaserv, a fost prins de Ștef într-un moment foarte prost. Firma lui Cristi, SC OPUS CONSTRUCT SRL, tocmai dăduse faliment și avea datorii de sute de mii de euro către Banca Transilvania, CODREA VICTOR INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ ( FOSTĂ A.F. CODREA VICTOR ) DRĂGUŞENI, PRIMĂRIA COMUNEI DUDEŞTII NOI ŞI COMUNA DUDEŞTII NOI, BURZ & CUC, C.I.CADAR IOAN, PRIMĂRIA Satu Mare, I.T.M. SATU MARE, S.C. PROSPER COMPANY S.R.L. SATU MARE, QUADRAL S.R.L. SATU MARE, S.C. TOMIS S.R.L. BOTIZ, D.G.F.P. SATU MARE, S.C. TARR CONST S.R.L., S.C. AUXILIAR SERVICE S.R.L. SATU MARE, S.C. SAMCIF S.A. SATU MARE, HOLCIM (ROMANIA ) S.A. BUCUREŞTI, S.C. DANMAR PRO PARTENERS S.R.L. BUCUREŞTI, NICHITA IOAN, S.C. MATROS 2000 S.R.L. ORADEA, SC. SAMCIF SA, LEBADA SRL, ORAŞUL CIACOVA, S.C. EUROCAR S.R.L., S.C. MOTORACTIVE IFN S.A., ultimele două sunt firmele lui Radu Bud, fostul protector a lui Cristi Zaha. În 2012, Cristi Zaha era angajat al ADP Satu Mare, Cimitirul de pe str. Amațului. Ce a făcut Cristi Zaha pentru a-și cumpăra de la Ștef postul de director de cabinet? A băgat mâna în caseria cimitirului și a luat 57.795 lei. Banii sătmărenilor care au plătit pentru mormintele din cimitirul de pe str. Amațului. Banii au ajuns la Adrian Ștef, care și-a plătit o parte din campania electorală. Cristi Zaha și-a cumpărat și postul și protecția. Bunul său prieten Cristi Bozai, șeful ADP Satu Mare, nu l-a denunțat la Parchet pentru delapidare, așa cum era obligat să o facă, ci i-a permis lui Cristi Zaha să ramburseze banii în rate. E cumva BANCĂ Cimitirul de pe str. Amațului ? Să știm și noi Adrian Ștef, Cristi Zaha și Cristi Bozai!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident grav pe Drumul Careiului. Un motociclist a ajuns la spital (FOTO)

UPDATE: Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răducu Silaghi, pe motocicletă se afla o tânără de...

Închide