Ultima actualizare: azi, 21:47
Locale

PNL: Primăria Satu Mare și mediul de afaceri

PNLPe langa minciunile enunțate in mandatul 2012-2016 de tripleta Coica, Roca si Babut, adica: al treilea pod cu incepere din 2015, doua poduri pana in 2020, reabilitare totala in 2015 a strazilor Soimoseni si Depozitelor, pista de bicicliști spre pădurea Noroieni, 18 blocuri cu 1044 apartamente pentru tineri, unitati locative cu una doua si trei camere, fond de dezvoltare pentru Satu Mare, extindere Parc Industrial, Satu Mare IT Valley, garantarea creditelor pentru start-up, soseaua de centura, sala polivalenta, etc., se mai impune si o analiza a pozitiei conducerii Primariei fata de mediul de afaceri.

In luna octombrie 2014 fiind iminent protestul societatilor comerciale de pe platforma de Nord a municipiului  (Str.Soimoseni) prefectul in exercitiu dl. Avram Eugeniu s-a deplasat la fata locului pentru a analiza doleantele, mai mult a organizat cu 3 zile inaintea mitingului o intalnire a factorilor implicati. Lista participantilor a fost: Prefect Avram Eugeniu, Primar Dorel Coica, Comisar sef Vlad Florentin – IJP, Colonel Bocea Vasile – jandarmerie, personal prefectura si șapte Directori de pe platforma Soimoseni.

Bineinteles ca întâlnirea a inceput fara prezenta primarului Dorel Coica care si-a facut apariția abia dupa ce discutiile incepusera. In calitate de reprezentant desemnat al acestei platforme am incercat sa explic nevoile si urgentele  societatilor comerciale care contribuie anual cu 4 milioane de Euro la bugetele locale si centrale. Dl. Coica nu a avut răbdare sa asculte m-a intrerupt din expunere fara ca sa ceara dreptul organizatorului (Prefect Avram) spunând ca lucrarea pe Str. Soimoseni eventual se va face in 2015. S-a ridicat ostentativ, s-a indreptat spre usa de unde spre uluirea celor prezenti a spus: „Eu v-am dat aprobare d-voastră n-aveti decat sa tineti mitingul.” Nu tu analiza, nu tu deplasare la fata locului doar indiferenta si dispret. Mitingul programat a avut loc cu prezenta a patru televiziuni dintre care doua au relatat evenimentul la nivel national. Frumoasa imagine a municipiului Satu Mare si a conducatorului ei dl. Dorel Coica.  Fara cel mai mic respect fata de reprezentantul Guvernului in teritoriu dl. Coica si-a permis sfidarea asistentei inclusiv a reprezentantilor mediului de afaceri. Nu este o noutate pentru nimeni ca pe strada Lucian Blaga in fata cabinetelor Coica parcarea este executata la cele mai inalte standarde. Ne intrebam daca a avut  aprobare pentru ocuparea spatiilor verzi. In patru ani de zile nu a organizat nici macar o intalnire cu mediul de afaceri; eventual a participat la Balul oamenilor de afaceri. Aceeasi situatie dezastruoasa o intalnim si pe str. Depozitelor unde societatile comerciale indura un adevarat calvar parcurgand artera mentionata. Nimic nu-l poate face pe dl. primar Coica sa actioneze in favoarea societatilor comerciale ca acestea sa se concentreze pe activitatea lor curenta cu multe probleme si nu sa se mai gandeasca cum sa-si repare drumurile de acces.

Jovialitatea, populismul d-lui Primar Coica sunt doar de parada. In fapt ceea ce-l caracterizeaza sunt aroganta, indiferenta fata de nevoile mediului de afaceri, mandria prost inteleasa. Considera ca umbrela protectoare de la Bucuresti cat si relatiile pe care le are pot invinge orice. Aceasta mica istorioara are darul de a sublinia indiferenta si batjocura la adresa mediului de afaceri vizavi de ploconeala prin piete si la televizor a d-lui Coica.

 IȘTOC AUGUSTIN- CANDIDAT PE LISTELE PNL LA CONSILIUL LOCAL SATU MARE

Sursa: PNL Satu Mare

4 comentarii

 1. Traian Răspunde

  Votez pentru schimbare! Votez PNL!

 2. relu Răspunde

  ai de mine cate promisiuni au facut astia de la psd…

 3. Adelin Răspunde

  Aseara am ramas ramas blocat cand l am vazut pe Romeo Nicoara cat de absent este, un papagal care habarn nu are de nimic din judet alaturi de celalat taran Cosma.

 4. atentie la vot! Răspunde

  E vorba despre Satu Mare: Stef, hotie din bani publici, Coica ,afaceri personale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.