Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Sătmărenii, impresionați de măsurile de securitate din Paris. Capitala Franței, o fortăreață (FOTO)

securitate parisFiind recunoscut ca un oraș romantic, Parisul s-a schimbat dramatic în ultimii ani. Forțele de ordine, atât cele în uniformă cât și cele în civil, mișună peste tot în oraș, iar capitala Franței arată acum ca o fortăreață.

Forțele de ordine din Paris, prezente în număr mare pe străzile capitalei Franței, i-au impresionat pe sătmărenii care se află acolo în această perioadă. Polițiști, fie că sunt îmbrăcați în uniforme sau în civil, se află, practic, peste tot: în metrou, pe străzi, în locurile de interes turistic, baruri și cafenele, dar mai ales în aeroporturi.

Acestora li se mai adaugă forțele jandarmeriei franceze care patrulează în grupuri de câte doi sau patru. Însă nu este suficient. În zonele mai aglomerate (Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Notre Dame, Le Defance, aeroporturi) pot fi văzute și patrulele de elită ale armatei franceze. Toate forțele de ordine, fie că vorbim de polițiști, jandarmi sau militari, sunt înarmate până în dinți.

Măsurile de securitate sunt sporite substanțial în jurul stadioanelor de fotbal. Totul pentru a descuraja eventualele atacuri teroriste și a-i descuraja pe eventualii teroriști. Parisul arată în aceste zile nu ca și cum ar fi capitala Franței ci ca și cum ar fi în centrul unei operațiuni de război.

În atare condiții, fiecare parizian este circumspect, fiecare se uită la celălalt cu neîncredere și evită să intre în contact unii cu alții cu toate că, în unele cazuri, stau ca sardinele în conservă în mijloacele de transport în comun, sistem care este foarte bine organizat.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.