Ultima actualizare: azi, 11:52
Locale

Scrisoare de la Adrian Ștef pentru sătmăreni

voteaza-aldeDragi sătmăreni,

Am ajuns, iată, la capătul unei campanii electorale, în care am încercat să mă prezint în fața dumneavoastră exact așa cum sunt.
Nu am pedalat prea mult pe promisiuni, ci am pornit de la ideea că după acești opt ani în care am muncit în administrația publică, întâi ca vicepreședinte și apoi ca președinte al Consiliului Județean, pot fi apreciat în primul rând, pentru faptele mele. De aceea am considerat necesar ca la încheierea mandatului meu să prezint detaliat realizările pe care le-am avut împreună cu echipa de specialiști de la consiliul Județean.

Din păcate, ca sătmărean, ca om care s-a născut și a crescut în Satu Mare, am constatat cu tristețe că orașul meu natal nu a cunoscut în acești ultimi patru ani, aproape nici un fel de progres, ba dimpotrivă, am asistat la degradarea continuă a întregului oraș.
Cred că experiența mea și realizările concrete pe care le-am avut în acești opt ani în administrația publică locală, mă recomandă în fața voastră și de aceea vă invit duminică 5 iunie să mă votați, poziția nr.1, pe lista candidaților la Primărie din partea ALDE.
Recunosc că sunt extrem de atașat de toți sătmărenii, indiferent de naționalitate și întâlnirile cu cetățenii acestui oraș reprezintă pentru mine tot atâtea motive de bucurie, ca și atunci când te întâlnești cu prieteni dragi, cu care ai un trecut comun și speranțe comune.

M-am întâlnit în această campanie cu foarte mulți dintre dumneavoastră, cu mii de oameni, și am simțit că dincolo de încurajări, de propuneri, există o caldă prietenie, născută din încredere și respect reciproc.

Vreau să vă mulțumesc pentru toate acestea și sper ca de săptămâna viitoare încolo, să punem umărul împreună pentru renașterea adevărată a Sătmarului, să așezăm lucrurile în matca lor firească, să gândim și să realizăm împreună, un mare proiect de reînflorire a orașului nostru natal.

Cu afecțiune,

Al vostru, Mihai Adrian ȘTEF

16 comentarii

 1. Horea Răspunde

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, se află în vizorul procurorilor, după ce DNA a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru folosirea funcției publice în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
  Noul dosar este disjuns din cel al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, trimis deja în judecată de DNA.
  http://www.voceatransilvaniei.ro/mircea-govor-trimis-judecata-procurorii-dna-l-au-luat-vizor-pe-adrian-stef

  • mama Răspunde

   De DOREL coica ști ceva(călătorii,afaceri,minciuni,femei,1.000.000 lei,e.t.c.)?

 2. Florin Răspunde

  Stef, de dragul puterii, a aruncat in aer intelegerea cu PSD.

 3. Gicu Răspunde

  Cu un partid de traseisti, cum e ALDE, nu pot sa votez.

  • mama Răspunde

   Dacă tu poți sta la masă cu cei care au tăiat pensiile și salariile (p.d.l.), ca ei să poată fura, îți doresc ședere plăcută. EU CU ȘTEF ȘI ALDE VOTEZ

 4. Maria Răspunde

  Propaganda ieftina. Nu am deloc incredere in Adrian Stef.

 5. Dan Răspunde

  Adrian Ștef, vizat de ancheta DNA
  Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru folosirea funcției publice în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
  Procurorii DNA spun că în context al reorganizării structurilor ANAF, și Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare și vicepreședinte al PNL Satu Mare la acel moment, a acționat, în cursul lunii august 2013, pentru numirea unor persoane din anturaj/obediente/membri PNL, pe funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, respectiv a Serviciilor Fiscale municipale și orășenești de la nivel județean.
  ”De menționat că acesta a acționat de maniera mai sus arătată în urma unor negocieri pe care le-a purtat anterior cu inculpatul Govor Mircea, respectiv Ardelean Ioan Mircea, aceștia stabilind concret care persoane să ocupe funcții de conducere la instituția mai sus menționată, pe baza unor criterii exclusiv politice, în contextul în care la acea vreme, coaliția aflată la putere în acel moment (Uniunea Social Liberală) era formată din partidele PSD și PNL”, se arată în rechizitoriul DNA.
  Astfel, potrivit procurorilor, la data de 6 august 2013, Adrian Ștef, cu sprijinul lui Ioan Mircea Ardelean, a procedat la identificarea unor posturi vacante în domeniul fiscal de la nivel județean, în scopul redistribuirii, precum și la vacantarea altor posturi ocupate de persoane care nu se aflau în sfera sa de interese.
  ”De asemenea, cei doi au convenit asupra necesității vacantării unor posturi de conducere la Serviciul Fiscal Carei (unde pe postul de adjunct șef serviciu fiscal, numitul Spătar Sabin a fost înlocuit de numitul Sas Lucian, persoană din anturajul lui Ștef Adrian). La aceeași dată, Ștef Adrian a manifestat interes pentru numirea lui Toth Călin Ioan pe funcția de trezorerier șef al AJFP Satu Mare, intenție ce nu s-a concretizat, pe funcția respectivă fiind numită ulterior numita Kotai Maria. Nemulțumit de această numire, Ștef Adrian a luat legătura cu numita Barbul Mona Carla (persoană care în octombrie 2013 a fost numită director executiv interimar în cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj, la intervenția pe care numitul Silaghi Ovidiu, Ministrul Transporturilor la acea vreme, ar fi făcut-o pe lângă Chițoiu Daniel), căreia i-a comunicat că va încerca să ia legătura în acest sens cu ministrul Finanțelor Publice de la acea vreme, numitul Chițoiu Daniel (membru PNL), prin intermediul directorului său de cabinet, numitul Vulpescu Dumitru Remus. În acest sens, Ștef Adrian Mihai l-a contactat telefonic pe Vulpescu Dumitru Remus, care l-a asigurat că a transmis doleanța sa în legătură cu numirea lui Toth Călin ”mai departe”, adică factorilor decidenți din cadrul ANAF, respectiv ministrului Finanțelor Publice. În continuare, Ștef Adrian își exprimă nemulțumirea în legătură cu faptul că propunerile cu persoanele afiliate politic ce urmează să ocupe funcții de conducere (fie din PSD, fie din PNL) în cadrul nou constituitei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare trebuie trimise de Mircea Govor pe mail lui Andrei Dolineaschi (secretar general PSD), fapt pe care Ștef Adrian îl consideră inoportun, atâta vreme cât ministrul de Finanțe este membru PNL. Astfel, cei doi interlocutori au convenit ca listele cu persoanele agreate de PNL să fie trimise direct lui Vulpescu Dumitru Remus, urmând ca acesta să le redirecționeze către ministrul finanțelor publice, respectiv conducerea ANAF. Pe cale de consecință, există indicii rezonabile că numitul Ștef Adrian, sprijinit și de către numita Papici Marcela (viceprimar al municipiului Satu Mare și membru PNL la acea vreme), respectiv Ovidiu Silaghi, au înaintat la ANAF o listă proprie cu persoanele avute în vedere pentru ocuparea posturilor”, se arată în documentul DNA.
  Anchetatorii mai susțin că, în perioada august – octombrie 2013, Adrian Ștef a avut mai multe întâlniri atât cu ministrul finanțelor publice, cât și cu președintele ANAF, Gelu Diaconu, ocazii cu care acesta și-ar fi folosit influența și autoritatea sa de vicepreședinte PNL Satu Mare, respectiv de președinte al CJ Satu Mare, în vederea numirii unor persoane agreate în funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare.

 6. Crina Răspunde

  Nu va recomanda nimic ca sa ajungeti primar.

 7. Stelian Răspunde

  E adevarat ca Stef e cetatean maghiar si ca ne-a vandut pe romani ungurilor?

 8. Anca Răspunde

  Nu pot vota un om ce mi-a dovedit ca nu merita votul meu. Nu-l voi vota pe Stef.

 9. Vasile Răspunde

  Poate Sulea il voteaza, ca l-o facut om. Din muncitor necalificat, numai director.

 10. Mihai Răspunde

  Pina cind ne mai vindeti gogosi?

 11. Viorel Răspunde

  Silviu Mănăstrire a vorbit luni, la ”Dosar de politician” despre baronizarea României și mecanismul putred al finanțării clasei politice. Un exemplu este Satu Mare unde doi baroni penali și alți câțiva locotenenți stăpânesc județul de patru ani.
  Baronii sunt fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi și Mircea Govor, șeful PSD din județ și vicepreședinte al Consiliului Județean. Silaghi face parte acum din partidul lui Tăriceanu, ALDE, iar Govor este protejatul lui Liviu Dragnea. Cei doi baroni au și două marionete care dau cu subsemnatul pentru contractele publice: una este Dorel Coica, primarul PSD-ist de la Satu Mare, a doua marionetă este Adrian Ștef, președinte al CJ Satu Mare, și cumnatul lui Silaghi.
  Acești patru băieți au mari probleme penale, dar se luptă să rămână în politică, deși fiecare în parte este putred de bogat. Primarul Coica va candida pentru un nou mandat la primăria Satu Mare, iarAdrian Ștef vizează încă patru ani în fotoliu de șef la judeș. Coica și Ștef însă tremură de frică pentru că începând cu anul 2012 au semnat și atribuit contracte publice de lucrări către societatea de construcții Tehnic Asist din Botoșani.
  Compania este patronată de afaceristul Mirel Vlas, un personaj foarte intim al baronilor Mircea Govor și Ovidiu Silaghi, cei doi păpușari de la Satu Mare. În decembrie anul trecut, procurorii DNA au ridicat documente din sediul Tehnic Asist. Procurorii l-au reținut atunci și pe Mircea Govor într-un dosar de trafic de influență – baronul influențase numirea șefilor de la Finanțe și de la ANAF din județ. Însă procurorii au luat și urma zecilor de milioane de euro cheltuite la primărie și la Consiliul Județean.
  Baronii Silaghi și Govor au reușit să aducă în județ finanțări considerabile de la ministerele Transporturilor și de la ministerul Dezvoltării. Principalul beneficiar al banilor trimiși de la București către Satu Mare este aceeași companie Tehnic Asist. Primarul Coica a atribuit în aprilie și în decembrie 2015 două contracte pentru reabilitarea unui pod și a drumului spre orașul Carei în valoare totală de 4 milioane de euro.
  Banii grei însă au venit pentru Vlas de la primăriile de comune și de la Consiliul Județean Satu Mare pentru diverse lucrări de întreținere și reparații de drumuri. În total,Tehnic Asist a încasat peste 50 de milioane de euro. Alte contracte au venit pentru Tehnic Asist de la alte instituții publice, cum ar fi regia de apă a județului- Apaserv SA, circa 5 milioane de euro în aprilie 2014, de la aeroportul Satu Mare, aproape 1 milion de euro, sau de la compania națională de drumuri, alte zeci de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor naționale ce traversează județul.

  În luna octombrie 2015 baronul Mircea Govor și ministrul Fondurilor Europene semnau două finanțări europene pentru aeroport și compania de apă Apaserv în valoare de 22 de milioane de euro. Până în anul 2020, doar pentru compania de apă a județului vor fi disponibile circa 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de apă. Peste tot în aceste proiecte apare deja, ca o banalitate, numele companiei Tehnic Asist.
  Una din acuzațiile care i se aduc lui Govor de către procurorii anticorupție este că a șantajat un primar de comună să atribuie un contract acestei firme. Documentele arată că aproape toate contractele importante de lucrări din județ au fost preluat de Tehnic Asist. Ceea ce se întâmplă de patru ani la Satu Mare cu fondurile publice este atât de evident ți revoltător, încât orice comentariu este de prisos.

  Sistemul baronilor este implacabil peste tot în țară: banii vin de la București, de la ministere sau din fonduri europene, ei sunt împărțiți pe criterii politice primarilor și la consiliile județene, apoi sunt licitați și dați cui trebuie. Din acești bani publici se întreține un sistem mafiot hrănit din corupție care asigură voturi pentru partidele politice. Voturile înseamnă funcții de primari, de parlamentari și, în final, accederea la guvernare. Apoi, suveica se repetă din patru în patru ani.

  • mama Răspunde

   Procurorii l-au prins pe primarul Dorel Coica cu 2 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Vezi articol AICI. Banii i-a încasat ilegal de la SCM dr. Coica, iar primarul s-a dat de gol singur, recunoscând că în ultimii 4 ani a fost mai preocupat să facă bani, decât să administreze orașul. Vezi articol AICI.

   Nu e genul lui Dorel Coica să dea 1,6 milioane de euro firmei Tehnic Asist (Vezi articol AICI), fără a avea un interes direct. Nici tractorașele cumpărate din China, care nu au mai ajuns niciodată nu e o afacere curată, din care Dorel să nu fi avut de câștigat (vezi articol AICI).

   Din postura de primar, singurul lucru pe care l-a interesat pe Coica a fost să dirijeze bani publici spre SCM dr. Coica.

   Un document interesant circulă prin oraș și arată cât de lacom și prost a putut să fie Dorel Coica. Deși era primar, iar școlile din Satu Mare sunt în subordinea Primăriei, Dorel Coica a obligat instituțiile de învățământ să facă contracte cu cabinetele sale. Pentru a înlătura orice suspiciune, publicăm documentul original:

   Practic din banii alocați de la Primărie școlilor, o parte se întorceau la Dorel Coica sub forma unor prestări de servicii medicale. Mai precis de medicina muncii.

   Afacerea miroase de la poștă și e clar că nu se va termina cu bine pentru încă primarul municipiului Satu Mare.

   Care este valoarea tranzacţiilor? Dacă în fiecare 3 luni SCM dr Coica facturează către instituţii de învăţământ suma de 2.000 de lei, calculăm cu 30 de unităţi de învăţământ, timp de mai mulţi ani, iese o sumă frumuşică la sfârşit. Fiind un securist lacom şi obişnuit cu şmecherii, Dorel nu se opreşte aici. Vă prezentăm un document din 2013, care relatează detaliat despre înscrierea angajaţilor şi conţine o altă dovadă: semnătura doctorului pe acest document, în calitate dublă: doctor primar. Merită citit! Mai jos avem şi dovada acestor activităţi ilegale.

   Întrebarea este dacă există, în afara ofertelor o dovadă despre aceste ilegalităţi? Avem DOVADA.

   Vă prezentăm aici doar o singură facturică, de restul documentelor se vor ocupa procurorii. Este vorba de factura prin care a încasat Dorel Coica suma de 1.980 lei de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” pentru prestări servicii medicale de medicina muncii și pentru întocmire fișe.

   Coica_fact

   Surse din preajma primarului ne-au spus că manevra prin care Dorel Coica i-a luat școlile viceprimarului Marcela Papici a fost pentru că fosta sa subordonată s-a opus ca pesedistul să jefuiască unitățile școlare din Satu Mare, iată declaraţia de presă despre noile atribuţii AICI

   „M-am gândit ca doamna viceprimar Marcela Papici ar putea coordona şi activitatea legată de câinii comunitari, pentru că femeile sunt mult mai sensibile în relaţiile cu câinii şi pisicuţele. Pe mine mă lasă rece când văd un câine, dar dânsa este drăguţă şi mult mai sensibilă”- Primarul a mai declarat că de restul domeniilor de activitate va răspunde personal, pentru că aşa i se pare corect în faţa cetăţenilor care l-au ales”
   Un detaliu care va atrage şi atenţia procurorilor: factura este completată şi semnată de secretara Primarului Coica, Bălaj Adriana, care printr-o pură coincidenţă este şi administratorul societăţii SCM Dr. Coica. Ce înseamnă acest lucru? Adriana ştie unde sunt cele 2 milioane de lei, poate povesti procurorilor despre achiziţionarea imobilelor prin interpuşi, acest lucru este iminent.

   adriana

   Factura e încă o dovadă că primarul Dorel Coica a mințit când a spus că SCM dr. Coica e pe CNP-ul lui, de aceea a trebuit să încaseze el cele două milioane de lei pe care nu le-a putut justifica.

   DORELFACT

   Oare de ce nu s-a dat nici o amendă pentru clanul ŢÂNŢAŞ între 2013-2016? Oare TEHNIC ASIST cu cine are contract de medicina muncii? Oare câte firme au fost obligate să încheie contract de medicina muncii cu Dorel pentru a primi o autoziaţie? Sunt întrebări la care, Dorel va trebui să-şi formuleze un răspuns în procesul verbal.

   Până atunci, rămânem cu minciunile lui şi cu faptul ca SCM dr. Coica are CODUL FISCAL 17153726. Nu e pe niciun CNP de-al primarului!!!! Te-am prins Dorule!!!
   Author Satu cel Mare
   Posted on June 1, 2016
   Tags doctor coica, dorel coica, satu mare
   Leave a Reply

 12. viorel Răspunde

  STEF sa-si vada de FAMILIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.