Ultima actualizare: azi, 22:22
Locale

Accident mortal în Tăşnad. Un militar a căzut de la 13 metri

ambulanta accidentAccident mortal în Tăşnad. Un militar din Dej, județul Cluj, caporal la o unitate militară a murit astăzi, într-un accident de muncă. Caporalul Alecandru Șanta lucra la repararea acoperișului unei clădiri din Tășnad, în care funcționează căminul militar şi a căzut de la o înălţime de 13 metri, scrie evz.ro.

În timp ce se afla pe acoperișul clădirii caporalul Alexandru Șanta s-a dezechilibrat și a căzut. Medicii care au ajuns de urgență la fața locului nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul. Potrivit unor martori, incidentul a avut loc în jurul orei 7.50.

”Doi militari duceau tabla pe acoperiș iar alți doi o prindeau cu șuruburi speciale. Caporalul Alexandru Șanta făcea parte dintre militarii care prindeau tabla cu șuruburi speciale. La un moment dat, acesta a căzut de la înălțimea de 13 metri. Cel mai probabil, militarul a alunecat pe acoperișul umed, deoarece în zona plouase foarte tare. Medicii s-au chinuit vreme de mai multe zeci de minute să îl resusciteze dar degeaba”, a declarat o sursă apropiată anchetei, citată de EVZ.

Procurorii militari au deschis o anchetă, luând în calcul nerespectarea normelor de siguranță în muncă. 
”Dacă a căzut de pe clădire, normal că nu era asigurat. Ultimul instructaj de protecție a muncii s-a făcut pe data de 4 iulie”, a mai spus oficialul militar.

Caporalul Alecandru Șanta, avea 48 de ani, era în armată din anul 1992 și avea trei copii.

4 comentarii

 1. un vot Răspunde

  Instructajele sunt acoperirea viului cu hartii iar nerespectarea normelor de tehnica securitatii muncii sunt pamantul care il acopera pe cel care nu le respecta!

  • Unu Răspunde

   Sau instructajul i-a fost aruncat in fata sa-l “citeasca” si apoi sa semneze fisa de instructaj cat mai repede ca nu este timp de asa ceva. S-ar putea sa va uimeasca acest lucru, dar se intampla la foarte multe locuri de munca.

   • adam Răspunde

    asa se intampla peste tot. sunt facute doar sa fie facute fisele, nici vorba sa fie facute instructaje sau altceva inafara de birocratie…

  • liviu Răspunde

   Asa se intampla cand nu controleaza persoane din afara sistemului. Atat cu protectia muncii cat si cu PSI-ul.
   nu poti face rau colegului tau de banca de liceu. Este o incompatibilitate sa-ti controlezi colegul, pentru ca se inchide ochii,orbeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.