Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Amintirile tale capătă o nouă dimensiune: 3D MiniMe. Studio unic în România, inaugurat la Satu Mare (FOTO&VIDEO)

statuete8Amintirile sătmărenilor pot căpăta o nouă dimensiune. Grație Studioului 3D MiniMe, care folosește o tehnologie unică nu numai în România, dar și în Europa de sud-est, inaugurat astăzi la Satu Mare, amintirile sătmărenilor pot trece de la clasicele fotografii în 2D, la statuete foto-realiste în 3D.

”Cu noi, 3D MiniMe, adăugăm o nouă dimensiune amintirilor frumoase ale sătmărenilor noștri, și nu numai. Cu ajutorul acestei tehnologii pot fi suprinse cele mai frumoase momente din viața noastră ca ziua nunții, sarcina, realizările copiilor, părinții, animalul de companie, practic tot ce este important și reprezentativ pentru noi. Mă bucură și mă încântă deschiderea sătmărenilor față de noua tehnologie. Deja am primit primele comenzi. Îi așteptăm cu drag pe sătmăreni ca începând de mâine (sâmbătă, 16 iulie – n.r.) să ne viziteze, să vadă aceste statuete, să le dăm detalii despre tehnologia folosită. Îi așteptăm cu drag între orele 11.00 și 19.00. Cu ocazia deschiderii oferim reducere de 5% pentru toate programările efectuate până pe data de 31 iulie”, ne-a spus proprietarul studioului 3D MiniMe Satu Mare, Mihaela Țolescu.

Deși azi a fost doar inaugurat studioul, au apărut și primele comenzi. Designerul Ioana Călin, alături de prietenele sale, au vizitat studioul și au decis pe loc că vor să aibă ”adevărate bibelouri cu ele însele acasă”.

”Mă simt în viitor. Abia aștept să le povestesc mireselor mele despre treaba asta. Este foarte tare să ai acasă o astfel de statuetă, cu tine și cu toți cei dragi ai tăi în miniatură. Este o chestie extraordinară. Nici nu am știut până astăzi că există așa ceva, și mă bucur din suflet că există la noi, în Satu Mare”, a spus designerul Ioana Călin.

”Este un moment unic, nu am mai avut parte de așa ceva. În momentul în care voi primi statueta cu siguranță voi fi foarte încântată. O să fac ceva asemănător și pentru copilul meu și pentru toți cei dragi mie”, a spus o sătmăreancă care tocmai a pozat pentru o astfel de statuetă.

”Îmi place foarte mult că există în Satu Mare o astfel de tehnologie unică în România, și abia aștept să vin cu toată familia”, a spus o altă sătmăreancă prezentă la inaugurarea studioului.

Prezent la eveniment, președintele Asociației Economice Germano-Române Satu Mare, Iuliu Cadar, s-a arătat încântat de această nouă tehnologie, pusă la dispoziția sătmărenilor.

”Este ceva foarte interesant. Mă bucur foarte mult că Satu Mare este orașul în care această tehnologie a fost prezentată. Eu cred că este o noutate atât în România cât și în centrul și sud-estul Europei și cred că va revoluționa un pic gândirea noastră despre cum încercăm să imortalizăm evenimentele și cele mai importante momente din viața noastră. Este ceva deosebit și sunt foarte sigur că va fi un mare succes”, a spus Iuliu Cadar, care și-a făcut deja o statuetă alături de câinele său.

3D Mini Me aduce pentru prima oară în România tehnologia 3D care utilizează fotogrametria. Ce înseamnă fotogrametria? Obţinerea de informaţii cu privire la dimensiunea şi forma obiectului fotografiat, în acest caz vorbim despre o sută de imagini cu persoana fotografiată, care ulterior, utilizând programe de grafică tridimensională, sunt transformate în imaginea ta digitală 3D. Bineînţeles că sunt mai mulţi paşi de urmat în programul de grafică tridimensională pentru obţinerea imaginii. Ultimul pas, final, este printarea imaginii 3D la o imprimantă full color care are o precizie şi o acurateţe de 0,1 mm pentru a reda fidel aspectul persoanei fotografiate.

Chiar dacă mai scumpe decât o fotografie, statuetele 3D foto-realiste merită toți banii. Ele sunt realizate dintr-un material ceramic, iar preţurile sunt în funcţie de dimensiunea dorită și  încep de la 450 de lei. 

Studioul se află în Piața Libertății nr. 22 (lângă intrarea în fosta grădină de vară de pe strada Cuza Vodă), iar sătmărenii îi pot trece pragul începând de sâmbătă dimineața. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.