Ultima actualizare: ieri, 21:02
Locale

Contrabandiști lăsați fără marfă și mașini la Halmeu. Au fost confiscate de autoritățile române

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn perioada 8 – 11 iulie, inspectorii vamali din cadrul biroului vamal de frontieră  Halmeu au confiscat 12 480 bucăţi ţigarete diverse mărci (624 de pachete de țigări) şi au reţinut două autoturisme până la plata amenzii de la doi contrabandiști.

 Astfel, în data de 8 iulie, ora 15.30, s-a prezentat la intrarea în ţară autoturismul marca Seat Alhambra înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român S. Ioan, în vârstă de 54 de ani.  În urma efectuării controlului vamal, pe baza analizei de risc, lucrătorii vamali aflaţi în exercitarea atribuţiilor prevăzute de lege, au  descoperit ascunse şi nedeclarate sub scaunele din faţă ale autoturismului 3 080 fire ţigarete diverse mărci (1920 fire ţigarete marca Monte Carlo cu timbru ucrainean, 200 fire ţigarete marca LM cu timbru ucrainean, 960 fire ţigarete marca Marble cu timbru ucrainean).

Menţionăm că întreaga cantitate de ţigarete şi autoturismul  au fost reţinute în vederea confiscării, aplicându-se totodată şi o amendă contravenţională în valoare de 5 000 lei, în conformitate cu prevederile art. 653, alin. 2, din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României aprobat prin H.G. 707/2006 (cu modificările si completările ulterioare).

tigari2În data de 11 iulie, orei 04.30 s-a prezentat la intrarea în ţară autoturismul marca Volkswagen Passat înmatriculat în Ungaria, condus de cetăţeanul maghiar P. Sandor, în vârstă de 32 de ani.  În urma efectuării controlului vamal, pe baza analizei de risc, lucrătorii vamali aflaţi în exercitarea atribuţiilor prevăzute de lege, au  descoperit ascunse şi nedeclarate în praguri şi sub bancheta autoturismului 9 400 fire ţigarete marca Rothmans cu timbru ucrainean.

Menţionăm că întreaga cantitate de ţigarete şi autoturismul  au fost reţinute în vederea confiscării, aplicându-se totodată şi o amendă contravenţională în valoare de 5 000 lei, în conformitate cu prevederile art. 653, alin. 2, din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României aprobat prin H.G. 707/2006 (cu modificările si completările ulterioare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Doar proștii stau la coadă. ”Deștepții” s-ar putea trezi cu permisul suspendat (FOTO&VIDEO)

Așa după cum scriam ieri, intrarea și ieșirea în/din municipiul Satu Mare înspre Carei este blocată din cauză lucrărilor pe...

Închide