Ultima actualizare: azi, 12:53
Locale

Imnul Naţional a răsunat în centrul Sătmarului (VIDEO)

ziua imnului (20)Pe platoul din Piaţa 25 Octombrie s-a desfăşurat astăzi ceremonialul militar şi religios, prilejuit de celebrarea Zilei Imnului Naţional. Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud le-a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia zilei şi importanţa imnului pentru poporul român. “Astăzi, şi noi, cetăţenii României, să ne cinstim simbolul naţional – Imnul, aşa cum fac toate ţările Uniunii Europene, la zi de sărbătoare. Să-l cântăm cu mândrie – ca un gest de solidaritate naţională şi respect faţă de ţară. Cântând Imnul, ne afirmăm identitatea naţională şi ne exprimăm patriotismul. Cântând Imnul, să dobândim cutezanţa şi libertatea pe care ni le dorim fiecare dintre noi. Împreună cu drapelul şi stema, imnul reprezintă simboluri ale valorilor şi idealurilor poporului român”, a transmis prefectul Radu Bud.

În încheiere cei prezenţi au cântat Imnul Naţional, sub coordonarea preotului militar Cristian Silaghi.

6 comentarii

 1. matroz Răspunde

  Inca o bila neagra in traista domnului Prefect Radu Bud.Ati reusit sa transformati sarbatorirea Imnului National,prin neimplicare ,intr-o sarbatoare proprie P.N.L-ului sau cum dracu s-o numi!Chiar nimeni nu va onoreaza cu prezenta?Pana si fatalul primar satmarean a sters-o …Partidele nu au venit…L-am vazut pe vesnicul presedinte al fostului UNPR,tine cal acum a lui Basescu,la o margine de platou privind cu jale spre vremi doar de el stiute…Marii romani,Ciocanii,Petrici,etc nu erau toti in concedii.Si apoi si primaria si C.J au in subordine o mie de directori etc.Unde au fost pentru 10 minute?Nu au mai venit nici pensionarii pe care i-ati lasat sa fie jigniti de presendintele C.J in sedinta a carui atribut de coordonare e al d-vostra!!!
  De ce?Asa ati dorit,sau atat se pricepe directorul D-voastra de cabinet???Este cea mai jalnica sarbatoare pe care o prezidati!Si stiu ca puteti mai mult…De ce ??

 2. circotasul Răspunde

  Versurile imnului au fost scrise de un greco catolic, parintele Andrei Muresan! In aceste conditii mai sunt considerati UNGURI greco catolicii ??????????????? Cred ca dirijorul nu e afectat de acest lucru !

  • matroz Răspunde

   @carcotasul:po … ta de boi e rubrica asta!!!Ungurii nu sunt rau formati,mai sunt printre ei romano-catolici….?Eu cred ca altceva doare,dar nenea nu are cum explica…

 3. Tejan Vasile Răspunde

  FELICITARI JANDARMERIEI SATU Judo Unio Satu Mare

 4. M Răspunde

  vad multi cetateni romani la acest eveniment, care comenteaza si injura maghiarii pe diferite forumuri si chiar aici. aaa NUUU, ei stau acasa si tasteaza ca sunt mari romani, dar va doare un fund de imn.

 5. velniciuc Răspunde

  sa ne fie rusine.daca era sarbatoare magiara era plin de maghiari [dar ei nu stau in rominia],dar noi sintem vinovati ca nu ne pasa de era ceva pe gratis toata lumia era acolo[rusine],sa se invete si la scoala asta caci tineretul nici nul stie imnul rominiei,de ce nu se cinta in fiecare zi ca pe vremuri ,ce este o rusine?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.