Ultima actualizare: azi, 16:08
Locale

Strandurile din județ, amendate de Protecția Consumatorilor. Nereguli cu duiumul

strand6Marea majoritate a ștrandurilor și piscinelor din județul Satu Mare au fost verificate, în perioada 11-22 iulie, de comisarii de la Protecția Consumatorilor, iar în urma neregulilor constatate au fost și amendate.

Principalele deficiențe constatate în ștrandurile și piscinele din județ au fost lipsa orarului de funcționare, lipsa afișării prețurilor de intrare și a abonamentelor, lipsa unor informații privind dimensiunile bazinelor, gresie spartă la dușurile exterioare și la căile de acces spre bazine, precum și lipsa evaluării calității apei privind gradul de limpezire.  În cazul piscinelor, de aici lipsea cu desăvârșire regulile de utilizare și avertismentele specifice.

La operatorii economici care oferă servicii în aceste spații, cu alte cuvinte la localurile din incinta ștrandurilor, au fost constatate lipsa afișării cantității nete/porție și lipsa prețurilor la unele produse dar lipsa listelor cu ingrediente și alergeni la preparatele culinare.

Din cei 16 operatori economici verificați, la 11 au fost constatate abateri, fiind sancționați contravențional cu avertisment și amenzi în valoare de 31.000 lei. De asemenea, s-au dispus măsuri privind remedierea deficiențelor.

 

2 comentarii

  1. pimkie Răspunde

    amenzi doar la cei care nu au pile la protectia consumatorului…sa veniti sa vedeti in ce stare sunt la carei toboganele pe la imbinari…de la fanii de tulipani nu se umbla in control seda?

  2. Beáta Körtvélyessy Răspunde

    Scrieti va rog care sunt strandurile cu probleme….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.