Ultima actualizare: ieri, 23:01
Locale

Încă se mai poate circula pe Podul Decebal. Azi va fi închis pe jumătate (FOTO)

podul decebalConducerea Primăriei Satu Mare a anunțat că începând de astăzi, timp de cinci săptămâni, Podul Decebal va fi închis circulației de jumătate din cauză unor lucrări de reabilitare. Mai concret,  partea stângă, pe sensul de mers, dinspre intersecția Burdea spre Piața Romană, inclusiv rampa de acces dinspre bulevardul Transilvania, se închide complet, atât pentru traficul pietonal cât și pentru cel rutier, traficul urmând să se desfășoare pe partea dreaptă, pe câte un singur sens de circulație.

Azi dimineață însă, în jurul orei 7.50, se putea circula în condiții normale pe Podul Decebal. Porțiunea care era prevăzută a fi închisă astăzi era liberă și se putea circula fără nicio restricție, și nici nu au putut fi văzuți muncitori care să se pregătească să închidă acel sens de circulație.

Foarte probabil, conducerea Primăriei Satu Mare a decis să ia această măsură, adică să nu restricționeze circulația pe pod  până după trecerea orei de vârf de dimineață, știindu-se faptul că, până în jurul orei 8.00, când funcționarii ajung la muncă, traficul este mai intens. Este posibil ca jumătate din pod să fie închis după-amiază.

Costurile totale ale reparațiilor preconizate  se cifrează la 2,2 milioane de lei, iar lucrările vor fi executate de o firmă din județul Sălaj. Vor fi reabilitate trotuarele, balustradele, stâlpii de iluminat și, nu în ultimul rând, benzile de circulație destinat traficului auto. 

5 comentarii

 1. Cristian Răspunde

  Ora 8:40 tot fara restrictii de circulatie

 2. sandel Răspunde

  se pare ca gaborko isi incepe cu stangul mandatul si nu se prea tine de cuvant, e satu mare lucrului bine facut cum e tara lui iohannis dar tara merge prost, numa conturile presedintelui se umfla ca apele somesului la inundatii
  speram sa se lucreze la pod si noaptea ca altfel pe timpul zilei va fi groaznic si ne va prinde craciunul tot in santier!!!

 3. Levi Răspunde

  Indiferent cat de tare vor trage baietii sa finalizeze lucrarile cert este ca avem nevoie de cel putin 2 poduri suplimentare. Traficul va fi infernal la nivelul orasului in aceste 5 saptamani. Mi se pare inacceptabil ca in 25 de ani sa nu fie edilii nostri in stare sa construiasca un pod. Pana si chinezii au randament mai mare.

  • sandoz Răspunde

   Levi:Dupa cum pui tu problema ,chinezii ar fi inferiori romanilor.Te inseli amarnic.

 4. Fara Cap Răspunde

  Facem expertize si proietam din 2009 incoace, nu ii de mirare ca nu se face nimic concret
  http://www.satu-mare.ro/subpagina/cerere-de-oferte-expertiza-pod-decebal
  http://www.satu-mare.ro/stiri/cererea-de-oferte-reparatii-capitale-pod-decebal&page=6
  http://www.satu-mare.ro/stiri/cerere-de-oferte-servicii-de-proiectare-pentru-infrastructura-rutiera-si-feroviara&page=4

  In ianuare costul era de 1.1 milioane plus dirigentie 50.000 (pagina 26 http://www.satu-mare.ro/fisiere/subpagini_fisiere/ref_sp_investitii+anexa_11.pdf)
  Interesant cum se dubleaza costul in 6 luni

  Si in continuare tot nu am aflat care firma din Salaj va face reaparatiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.