Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

A început instruirea noilor polițiști din județ. Vor fi școliți până în octombrie

politisti scoliti satu mare1Sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Satu Mare a găzduit astăzi prima întâlnire cu cei 48 de candidați declarați ”admis” la concursurile organizate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române pentru încadrarea din sursă externă a agenţilor de poliţie. 

Întâlnirea a avut loc în cadrul programului de formare inițiat în perioada 01.07. – 08.07.2016, având ca scop general familiarizarea agenților de ordine publică – mediu rural cu noțiunile și conceptele fundamentale specifice activității polițienești.

Programul de formare a debutat cu mesajul de întâmpinare al dlui comisar șef de poliție VLAD FLORENTIN – desemnat șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, cuprinzând și repere fundamentale ale Codului de Etică și Deontologie al Polițistului, precum și aspecte ce țin de domeniul prevenirii corupției.

De asemenea, preşedintele Corpului Național al Polițiștilor Satu Mare a prezentat principiile de funcționare și obiectivele organizației profesionale.

Polițiștii din cadrul Serviciului Resurse Umane au realizat un scurt instructaj al candidaților, pe linia aspectelor organizatorice specifice profilului de activitate resurse umane ( completarea declarațiilor de avere și interese, problematica instituirii tutelei profesionale, completarea actelor necesare dosarului personal, etc.) cu accent pe legislația specifică domeniului securității și sănătății în muncă, demers finalizat cu o evaluare preliminară a cunoștințelor din domeniul menționat.

politisti scoliti satu mare2

Ofițerii Structurii de Securitate au abordat teme specifice domeniului de activitate, axate pe protecția informațiilor clasificate și noțiuni C.S.T.I.C., urmând să se întreprindă demersurile necesare de autorizare a candidaților.

Ofiţerul responsabil cu organizarea, monitorizarea și evaluarea programului de formare a informat candidații cu privire la designul instructiv – educativ al programului de formare ( locații de desfășurare, date, intervale orare, resurse umane și materiale  implicate, strategii didactice ce vor fi implementate), urmând ca în perioada 04 – 08.07.2016, candidații să parcurgă programa stabilită și să participe activ la formarea profesională a lor, ca viitori polițiști.

În perioada 25.07. – 21.10.2016, candidații vor participa  la cursul de inițiere în carieră, care se va desfășura la instituțiile de învățământ ale Poliției Române, forma de organizare la zi.

Un comentariu

  1. Adrian Răspunde

    Sa ne ferasca sfantu de noul val de tzarani colonizati in orash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.