Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Sătmarul se topește sub caniculă. Temperaturile au depășit 40 de grade (FOTO)

caniculaAtât orașul, cât și județul Satu Mare se topește, la propriu, în aceste zile din cauza caniculei. Temperaturile tropicale înregistrate astăzi la Satu Mare au creat mari probleme mai ales cardiacilor.

Spre exemplu astăzi, în jurul orei 14.00, termometrul amplasat vizavi de Casa de Modă din municipiul Satu Mare înregistra 43 de grade. În mașinile sătmărenilor, temperaturile au urcat până la 36-37 de grade. La nivelul asfaltului se ajungea aproape la 50 de grade.

Temperaturile caniculare au făcut ca orașul să fie aproape pustiu. Trotuarele erau aproape goale, iar pe străzi putea văzută doar câte o mașină din când în când. În parcul din Piața Libertății (din față de la Dacia), câțiva sătmăreni s-au așezat pe băncile amplasate la umbră, în imediata vecinătate a fântânii arteziene, pentru a se răcori.

Disconfortul termic era foarte accentuat și a creat mari probleme mai ales celor care suferă de boli cardiace.

Mâine, însă, vremea se schimbă total. Pentru județul Satu Mare a fost emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică valabil în intervalul 3 iulie, ora 14:00 – 4 iulie, ora 06:00. Potrivit meteorologilor, vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.