Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Cultură’n șură, spectacol de teatru gratis la țară. Caravana ar putea ajunge și la Satu Mare (FOTO)

cultura suraO inimoasă trupă de teatru din București a demarat, în urmă cu mai mulți ani, un proiect ambițios intitulat Cultură’n Șură.

În fapt, Caravana Cultură’n Șură se duce prin satele României, acolo unde găsesc înțelegere, și prezintă spectacole de teatru pe o scenă amenajată chiar într-o șură. Totul este gratuit, actorilor trebuind să li se asigure cazare pe o noapte, ceva de-ale gurii și scena.

Un astfel de spectacol a avut loc ieri seară, în satul Cheud din județul Sălaj. Actorii Iulian Glită, Florentina Năstase și Marin Grigore au prezentat piesa ”Experimentul”, după texte de Ion Baiesu, regizată de Voctor Olăhuț. A fost o savuroasă comedie savurată de aproape 200 de săteni. Este pentru a treia oară când Caravana Cultură’n Șură vine la Cheud. Actoriii vor mai prezentat spectacole în alte două sate din Sălaj.

Caravana Cultură’n Șură ar putea ajunge și în județul Satu Mare, doar să aibă unde. Regizorul Victor Olăhuț a spus că sunt deschiși la orice colaborare. ”Nu am fost până acum în județul Satu Mare. Dar o putem face. Anul acesta nu mai avem timp. Dar anul viitor, dacă se vor găsi oameni interesați, venim și la Satu Mare cu mare drag”, a declarat regizorul.

Așadar, cu bani puțini, cultura și spectacolele de teatru pot ajunge și în șurile de la țară ale sătmărenilor. În alte județe, precum Sălajul, proiectul a prins foarte bine. De ce nu ar prinde și în județul Satu Mare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.