Ultima actualizare: ieri, 22:07
Locale

Spațiile verzi din Satu Mare, inventariate, Kereskenyi a semnat azi contractul

kereskenyiPrimarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a semnat astăzi contractul pentru realizarea Registrului Local al Spaţiilor Verzi din municipiul Satu Mare.

Prin realizarea Registrului local al spaţiilor verzi se urmăreşte inventarierea şi transpunerea în format GIS a spaţiilor verzi şi a speciilor de arbori existenţi în municipiul Satu Mare, precum şi a caracteristicilor calitative şi cantitative ale acestora.

În cadrul acestui proiect se va dezvolta şi un portal în completarea webgis, care va da posibilitatea consultării datelor grafice şi textuale specifice, va permite cetăţenilor să semnaleze eventualele nepotriviri sau inadvertenţe şi să sesizeze autorităţile asupra aspectelor de natură să afecteze calitatea patrimoniului verde.

Prezentul proiect reprezintă un punct de reper în dezvoltarea durabilă a municipiului Satu Mare, având efecte directe în asigurarea unui mediu sănătos şi coerent sub raport funcţional şi cultural în condiţiile păstrării echilibrului faţă de resursele capitalului natural din zonă.

Durata de realizare a contractului este de 52 luni (28 luni pentru întocmirea Registrului local al spaţiilor verzi iar pentru mentenanţa post-implementare sunt alocate 24 luni).
Valoarea totală a contractului este de 475.623,68 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cultură’n șură, spectacol de teatru gratis la țară. Caravana ar putea ajunge și la Satu Mare (FOTO)

O inimoasă trupă de teatru din București a demarat, în urmă cu mai mulți ani, un proiect ambițios intitulat Cultură'n...

Închide